Diverse

Tarta cu branza si ciuperci

O tarta atat de gustoasa, de care te poti indragosti pe data 🙂

Se prepara blatul, framantand un aluat din 200 gr de faina, 150 gr de unt dat prin razatoare, un ou, doua linguri de smantana, o lingurita de chimen si una rasa de sare. Il dam la rece, dupa ce-l infainam.. Preparam umplutura de ciuperci. Spalam ciupercile si le tocam (ciupercile fiind unele foarte mari); procedam la fel si cu ceapa verde si mararul. Incingem uleiul in tigaie si calim usor (mai mu

Tarta cu branza si ciuperci


Portii

6

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 200 gr faina

  • 6 buc ciuperci Champignon

  • 2 linguri ulei vegetal

  • 1 legatura marar proaspat

  • 1 legatura ceapa verde

  • 200 gr branza de vaci

  • 275 gr branza Feta

  • 1 legatura patrunjel proaspat

  • dupa gust cascaval felii

  • 150 gr unt

  • 4 buc ou

  • 1 lingurita chimen

  • 280 gr smantana

  • 1 lingurita sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Se prepara blatul, framantand un aluat din 200 gr de faina, 150 gr de unt dat prin razatoare, un ou, doua linguri de smantana, o lingurita de chimen si una rasa de sare. Il dam la rece, dupa ce-l infainam.
  • Preparam umplutura de ciuperci. Spalam ciupercile si le tocam (ciupercile fiind unele foarte mari); procedam la fel si cu ceapa verde si mararul. Incingem uleiul in tigaie si calim usor (mai mult inabusit, caci vom pune capacul), ceapa, ciupercile si mararul. Potrivim de sare si de piper. Lasam pe foc, pana se evapora toata apa (pentru asta vom lua capacul dupa cateva minute). Lasam compozitia la racit.
  • Pentru umplutura de branza, vom amesteca branzeturile cu 250 gr de smantana, 3 oua si patrunjelul tocat. Scoatem aluatul de la rece si intindem foaia direct pe o foaie pergament. Am uns tava de tarta cu putin ulei si am asezat foaia de tarta, pe care am intins-o destul de usor cu ajutorul mainilor la inceput (am pus deasupra o folie de prospetime si m-am ajutat de ea, e putin lipicioasa, mai avem varianta sa o infainam, insa eu prefer asa). Intepam din loc in loc aluatul cu o furculita.
  • Turnam deasupra compozitia de branza, o nivelam cu o spatula si apoi asezam si ciupercile cu mana, astfel ca putem verifica daca mai au zeama si o vom scurge intr-un vas.
  • Coacem tarta pentru 30 de minute, la 200°C, o scoatem, asezam feliile de cascaval sau cascavalul ras si o mai lasam inca 10 minute (maxim 15).

Share