Deserturi

Tarta aromata cu mere si portocale, din faina integrala si seminte

Se amesteca faina cu zaharul si cu cele doua tipuri de seminte + un praf de sare. Se adauga uleiul, apa minerala dupa care praful se copt stins cu suc de lamaie. Se formeaza aluatul, se framanta bine si se pune la rece circa 15 – 20 minute. Doua linguri de zahar impreuna cu scortisoara si cardamonul se mojareaza pana se obtine o pulbere omogena. Fructele se spala, se curata de coaja si se taie

Tarta aromata cu mere si portocale, din faina integrala si seminte

Ingrediente

  • Aluat300 g faina – macinis integral;100 mL ulei de floarea soarelui;100 mL apa minerala;60 g zahar;2 lg seminte de susan;1 lg seminte de in;1 plic praf de copt Dr. Oetker;sucul de la 1/2 lamaie;sare.Umplutura4 mere rosii;2 portocale;2 lg zahar;1 lgt rasa scortisoara;1 varf lgt cardamon.Decorzahar pudra vanilat.

Mod de preparare

  • Se amesteca faina cu zaharul si cu cele doua tipuri de seminte + un praf de sare. Se adauga uleiul, apa minerala dupa care praful se copt stins cu suc de lamaie. Se formeaza aluatul, se framanta bine si se pune la rece circa 15 – 20 minute. Doua linguri de zahar impreuna cu scortisoara si cardamonul se mojareaza pana se obtine o pulbere omogena. Fructele se spala, se curata de coaja si se taie felii subtiri. Se intinde aluatul intr-o forma de tarta si se pune circa 10 minute la cuptor.Merele se amesteca cu pudra de zahar si scortisoara si se aseaza radial pe aluatul partial copt. Se intercaleaza feliile de portocala. Se mai presara o lingura de zahar deasupra si se introduce din nou tava la cuptor pentru circa 20 minute.Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar vanilat si se taie felii.Pofta buna!

Share