Aperitive / Garnituri

Tarta aperitiv cu dovlecel si praz

De multe ori cand ajung seara acasa de la lucru si nu am nimic gatit, ma gandesc la ceva rapid de facut. Aceasta tarta e una din mancarurile rapide si ce nu se mananca la cina, merge la fix a doua zi la servici.

Dovlecelul spalat si curatat (sau cu coaja, cum doriti) il taiem cubulete iar prazul il taiem felii subtiri.

Mixam ouale intregi cu sarea pana se deschid la culoare si devin spuma.

Adaugam treptat laptele, uleiul si smantana mixad in continuare.

Faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si piperul se adauga amestecand cu o spatula.

La final incorp

Tarta aperitiv cu dovlecel si praz


Portii

8

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 2 oua

  • 200 gr faina

  • un dovlecel mic ( aprox 200 gr)

  • praz ( cam 1/3 dintr-un praz )

  • 1 lingurita praf de copt

  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu

  • 1/2 lingurita sare

  • 1/4 lingurita piper

  • 1/2 cana ulei

  • 1/2 cana lapte

  • 2 linguri smantana

  • patrunjel verde

  • oregano

Mod de preparare

  • Dovlecelul spalat si curatat (sau cu coaja, cum doriti) il taiem cubulete iar prazul il taiem felii subtiri.

    Mixam ouale intregi cu sarea pana se deschid la culoare si devin spuma.

    Adaugam treptat laptele, uleiul si smantana mixad in continuare.

    Faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si piperul se adauga amestecand cu o spatula.

    La final incorporam dovlecelul si prazul.

    Turnam intr-o tava rotunda (24 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina, presaram frunzele de patrunjel si oregano taiate marunt si amestecam un pic deasupra.. 

    Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30-35 min.

    Scoatem din cuptor si lasam cateva minute sa sa raceasca un pic, apoi servim.

     

Share