Romaneasca

Taitei cu varza

O mancare simpla, taraneasca, un fel de varza repezita pe care toate bunicile noastre o faceau cu mare placere, dat fiind ca iubeau a face taitei.

Tocam varza fideluta, o asezam intr-un vas si-o presaram cu o lingurita de sare. Dupa aproximativ 20 de minute, ea isi va fi lasat o parte din zeama, asadar o stoarcem in pumni, fiindca indepartand lichidul in exces ne asiguram ca fasiile de varza se vor cali, si nu fierbe.. Pregatim o tigaie intinsa in care infierbantam uleiul, desfacem intre degete fasiile de varza si le adaugam intr-un strat un

Taitei cu varza


Portii

4

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 1 kg varza alba

  • dupa gust sare

  • 100 ml ulei

  • 1 lingurita boia dulce

  • 1 lingurita piper

  • 4 l apa

  • 250 gr taitei lati

Mod de preparare

  • Tocam varza fideluta, o asezam intr-un vas si-o presaram cu o lingurita de sare. Dupa aproximativ 20 de minute, ea isi va fi lasat o parte din zeama, asadar o stoarcem in pumni, fiindca indepartand lichidul in exces ne asiguram ca fasiile de varza se vor cali, si nu fierbe.
  • Pregatim o tigaie intinsa in care infierbantam uleiul, desfacem intre degete fasiile de varza si le adaugam intr-un strat uniform. Nu amestecam decat peste 3-4 minute, cand mirosul ne spune ca varza incepe sa se caleasca.
  • Presaram boiaua dulce si amestecam. Mai calim impreuna cu boiaua inca 5-7 minute.
  • Dupa ce stingem flacara, rasnim piperul si amestecam din nou. Daca varza a fost de calitate, cu foaia subtire, in 20 de minute ea se va fi calit suficient, incat sa fie rumena si crocanta.
  • Intre timp, fierbem pastele. Aducem la fierbere apa cu sare intr-o oala incapatoare si adaugam taiteii lati (sau puteti folosi tagliatelle). Fierbem 10 minute de cand apa incepe sa clocoteasca, ii scurgem si-i amestecam cu varza calita.

Share