Paste

Tagliatelle cu vinete si parmezan

Intr-un castron cernem faina sub forma de fantanita.  Adaugam 2 oua si sare. Amestecam usor si mai adaugam faina pana obtinem un aluat elastic nelipicios. Lasam aluatul sa se odihneasca 1 ora, apoi rupem bucatele mici de aluat, pe care le acoperim cu faina si le trecem prin masina de paste pana obtinem o foaie subtire. Taiem foaia si lasam  pastele la uscat.

Taiem vinetel

Tagliatelle cu vinete si parmezan


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Pentru tagliatelle avem nevoie de

  • 2 oua,

  • faina cat cuprinde

  •  sare

  • Pentru vinetele cu parmezan avem nevoie de

  • 2 vinete,

  • sare,

  • 1 ou,

  • 50 ml lapte,

  • 150 gr faina,

  •  75 gr amidon,

  • piper,

  • oregano uscat,

  • ulei pentru prajit,

  • parmezan

  • Pentru sosul Marinara:

  • 20 ml ulei de masline,

  • 300 ml pasta de rosii,

  • 4 catei de usturoi taiati marunt,

  • busuioc proaspat,

  • piper

Mod de preparare

  • Intr-un castron cernem faina sub forma de fantanita.  Adaugam 2 oua si sare. Amestecam usor si mai adaugam faina pana obtinem un aluat elastic nelipicios. Lasam aluatul sa se odihneasca 1 ora, apoi rupem bucatele mici de aluat, pe care le acoperim cu faina si le trecem prin masina de paste pana obtinem o foaie subtire. Taiem foaia si lasam  pastele la uscat.

    Taiem vinetele in felii de 1 cm si le presaram cu sare. Le lasam 30 minute cu o greutate pe ele, pentru a elimina sucul amar. Dupa cele 30 de minute le stergem bine cu un servet.

    Intre timp, amestecam intr-un bol ouale cu laptele si intr-un alt bol: faina, amidonul, sare, piper si organo. Trecem vinetele uscate prin amestecul de oua, apoi prin cel de faina si le prajim la foc mic.

    Pentru sosul Marinara amestecam toate ingredientele si le fierbem la foc mic 30 de minute.

    Pe un platou aranjam tagliatelle, feliile de vinete pane, sosul Marinara si un strat generos de parmezan.

Share