Bucataria italiana

Tagliatelle cu ricotta

Tagliatelle cu branza ricotta, salota crocanta si ardei iute murat.

Pentru salota crocanta: Taiem salota in felii subtiri si o amestecam cu o lingura de ulei, sirop de artar, semintele de coriandru si de chimion, fulgii de ardei iute si 0.25 lingurita de sare. Incingem o tigaie, adaugam salota condimentata si prajim la foc potrivit timp de 5-6 minute sau pana cand salota incepe sa se caramelizeze. Transferam bucatile de salota prajita pe un prosop absorbant.. Preg

Tagliatelle cu ricotta


Portii

2

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 200 gr paste tagliatelle

  • 3 linguri ulei de masline

  • 2 buc usturoi

  • 60 gr branza Ricotta

  • 30 gr parmezan

  • 3 buc salota

  • 1 lingura sirop de artar

  • 0.5 lingurita seminte de coriandru

  • 0.5 lingurita seminte de chimion

  • 0.5 lingurita fulgi de ardei iute

  • 1.5 lingurite sare

  • 1 buc ardei iute verde

  • 1 lingurita otet de orez

  • 0.5 lingurita zahar alb

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Pentru salota crocanta: Taiem salota in felii subtiri si o amestecam cu o lingura de ulei, sirop de artar, semintele de coriandru si de chimion, fulgii de ardei iute si 0.25 lingurita de sare. Incingem o tigaie, adaugam salota condimentata si prajim la foc potrivit timp de 5-6 minute sau pana cand salota incepe sa se caramelizeze. Transferam bucatile de salota prajita pe un prosop absorbant.
  • Pregatim ardeiul iute murat. Taiem ardeiul iute in felii subtiri si le punem intr-un bol. Adaugam otet de orez, zahar, 0.25 lingurita de sare si amestecam. Lasam deoparte.
  • Taiem usturoiul in felii subtiri. Incingem la foc potrivit o tigaie saute si adaugam restul de ulei, feliile de usturoi si prajim timp de 2 minute, apoi oprim focul.
  • Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj sau 4-5 minute in cazul pastelor proaspete, in apa cu sare. Scurgem pastele, pastrand 80 ml de lichid.
  • Transferam pastele in tigaia unde am infuzat usturoiul, adaugam lichidul pastrat si piper. Radem parmezanul, amestecam si lasam pe foc timp de 2-3 minute.
  • Scoatem pastele pe platoul de servire, asezam bucatele de ricotta, presaram salota crocanta si feliile de ardei iute murat.

Share