Party

Supreme de pui servit cu spanac sote si sos de fructe de padure

Spanaccccccc si pui

Portionam puiul, scoatem o parte din pieptul de pui cu aripa sau mai bine zis, cu osul de la aripa care este atasat de pui. Deci va fi pieptul de pui cu osul de la aripioara atasat.. Spanacul congelat il lasam sa se decongeleze. Sotam ceapa si cand aceasta este aurie, adaugam spanacul, care a fost anterior maruntit (tocat). Lasam sa se soteze, adaugam un catel de usturoi ras fin si saram. Putem ad

Supreme de pui servit cu spanac sote si sos de fructe de padure


Portii

2

portii


Timp preparare

17

minute


Timp gatire

17

minute

Ingrediente

  • 360 gr pui

  • 200 gr spanac congelat

  • 100 gr ceapa

  • 100 gr unt

  • 2 buc rosii Cherry

  • 100 ml ulei

  • 3 gr sare

  • 1 gr piper

  • 2 crengute de cimbru proaspat

  • 2 catei usturoi

  • 100 ml supa de legume

  • 50 gr afine

  • 50 gr mure

  • 100 ml vin rosu

  • 30 gr zahar

Mod de preparare

  • Portionam puiul, scoatem o parte din pieptul de pui cu aripa sau mai bine zis, cu osul de la aripa care este atasat de pui. Deci va fi pieptul de pui cu osul de la aripioara atasat.
  • Spanacul congelat il lasam sa se decongeleze. Sotam ceapa si cand aceasta este aurie, adaugam spanacul, care a fost anterior maruntit (tocat). Lasam sa se soteze, adaugam un catel de usturoi ras fin si saram. Putem adauga si 50-100 ml de supa de legume si lasam sa scada.
  • Pieptul de pui se flambeaza, se spala si se sterge de surplusul de apa. Se pune o tigaie cu ulei pe foc; tigaia trebuie sa fie foarte fierbinte si punem pieptul de pui in tigaie cu pielea in jos si de abia dupa aceea intoarcem pe cealalta parte. Dupa ce s-a prajit frumos, punem cimbru si un catel de usturoi, lasam cat a prins culoare pe toate partile si facem operatiunea de basting, adica, cu o lingura luam respectivul ulei aromat si dam pe pui, dupa care vom da la cuptor, la 180°C, aproximativ 10-15 minute. Puiul va trebui sa aiba in interior 74°C.
  • Sosul de fructe de padure: 100 gr de afine si mure se pun intr-o tigaie, in putin unt si zahar. Dupa ce s-au inmuiat, adaugam vin rosu si lasam sa se intrepatrunda si sa scada. Dupa care scoatem si vor blenda fructele, se trece prin sita, dupa care punem din nou in tigaie sosul, saram si mai dam un pic in clocot.
  • Luam 2 rosii cherry, le vom face un X si le vom trage la tigaie, in unt, dupa care le vom decoji in proportie de 95%, coaja o vom ridica in sus pe rosie pentru decor, asa cum se vede in imaginea alaturata. Montam spanacul, pieptul de pui peste, punem sosul si rosia decor.

Share