Thailandeza

Supa thailandeza de pui cu lapte de cocos si lime

Aceasta reteta este o supa picanta si aromata cu pui si lapte de cocos, una dintre minunatiile bucatariei thailandeze. Rafinata si extrem de aromata, cu miresme florale, de citrice si alte condimente asiatice, bucataria thailandeza ne introduce intr-un taram misterios, caracterizat de o vegetatie tropicala luxurianta, in care lumea isi desfasoara viata dupa reguli de mii de ani, guvernate de religia budhista. Aceasta supa Thai foloseste niste condimente care au rol si de plante medicinale (ghimbir proaspat, usturoi, ardei iute, coriandru proaspat, frunze de lime), de aceea este foarte sanatoasa si cu asemenea ingrediente nu are cum sa nu iasa super buna. In Thailanda regula este… focul la maxim! Asa ca vom face o supa de pui la foc mare de tot, nu conteaza daca nu iese limpede, doar e cu lapte de cocos…

Punem carnea de pui la fiert in supa de pui, alaturi de usturoiul curatat. Nu uitati: focul este la maxim. Acoperiti oala cu capac si lasam sa fiarba carnea 15-20 de minute, depinde de carne, apoi spumam supa.. Curatam si taiem rondele prazul (punem deoparte cateva feliute, pentru decor). Curatam ghimbirul si il lasam intreg (cat o nuca). Verificam (prin scuturare) daca laptele de cocos nu s-a int

Supa thailandeza de pui cu lapte de cocos si lime


Portii

6

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 400 gr carne de pui

  • 100 gr ciuperci din conserva

  • 1 buc praz

  • 2 buc lime

  • 4 frunze lime

  • 2 lingurite curry

  • 1 lingura sos de soia

  • 1 l supa de pui

  • 1 buc ardei iute rosu

  • 400 ml lapte de cocos

  • 2 catei usturoi

  • 25 gr ghimbir proaspat

  • 1 varf de cutit condimente asiatice

  • 150 gr taitei thai

  • 5 frunze patrunjel proaspat

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Punem carnea de pui la fiert in supa de pui, alaturi de usturoiul curatat. Nu uitati: focul este la maxim. Acoperiti oala cu capac si lasam sa fiarba carnea 15-20 de minute, depinde de carne, apoi spumam supa.
  • Curatam si taiem rondele prazul (punem deoparte cateva feliute, pentru decor). Curatam ghimbirul si il lasam intreg (cat o nuca). Verificam (prin scuturare) daca laptele de cocos nu s-a intarit; in cazul acesta, punem cutia nedesfacuta intr-un vas cu apa, la fiert cateva minute, pana redevine laptele lichid. Taiem feliute ardeiul iute, ciupercutele, daca sunt prea mari si frunzele de lime in doua, daca sunt prea mari.
  • Dupa ce carnea este fiarta, o scoatem din supa, separat, pe o farfurie si o scoatem de pe oase. Adaugam prazul, ghimbirul, ardeii iuti, frunzele de lime si ciupercile in oala cu supa. Daca este cazul, mai adaugam apa fiarta; eu nu am mai pus, ca era supa destula.
  • Lasam toate legumele sa fiarba si cand sunt gata, adaugam laptele de cocos pe care il lasam cam 3-5 minute sa fiarba impreuna cu supa. Adaugam carnea in supa.
  • Patrunjelul verde il tocam si il presaram deasupra supei, adaugam sosul de soia, zeama de lime, curry, condimentele asiatice si gustam supa, daca mai are nevoie de sare sau de piper.
  • Punem peste taitei 300 ml de zeama in clocot, ii acoperim si ii lasam asa 5 minute, apoi se pot servi cu supa.

Share