Ciorbe/supe

Supa rece cu iaurt si castravete – Tarator Bulgar

Se piseaza usturoiul cat mai fin posibil.Intr-un castron adanc se amesteca iaurtul cu uleiul pana cand amestecul devine omogen. Se curata de coaja castravetele si se taie in cuburi mici. Se amesteca cu iaurtul, se adauga usturoiul, mararul tocat.Se amesteca si se potriveste de sare.Se pune in frigider cel putin 2 ore. Se decoreaza cu fistic sau nuci tocate si cu marar inainte de servire. Se poate servi ca aperitiv cu paine (pita) sau ca o supa daca adaugam 2-3 cuburi de gheata. Si de ce nu in verine mici, ca aperitiv?

O supa cremoasa usor de pregatit ideala pentru timpurile caniculare.Am degustat aceasta supa pentru prima data intr-o excursie cu scoala…acum 30 de ani!Un suvenir inubliabil: racoritoare, parfumata si delicioasa.N-am adaugat apa ca sa aiba de o consistenta mai groasa si cremoasa asemanatoare tzatziki-ului grec.Daca o vreti mai lichida adaugati apa rece sau cateva cuburi de gheata. The Guardia

Supa rece cu iaurt si castravete – Tarator Bulgar

Ingrediente

  • 500 de ml de iaurt, de preferinta gras, usor acid (iaurt bulgaresc) 1 castravete lung 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline marar tocat fistic sau nuci decojite sare

Mod de preparare

  • O supa cremoasa usor de pregatit ideala pentru timpurile caniculare.Am degustat aceasta supa pentru prima data intr-o excursie cu scoala…acum 30 de ani!Un suvenir inubliabil: racoritoare, parfumata si delicioasa.N-am adaugat apa ca sa aiba de o consistenta mai groasa si cremoasa asemanatoare tzatziki-ului grec.Daca o vreti mai lichida adaugati apa rece sau cateva cuburi de gheata. The Guardian scrie ca in Muntii Rodopi din Bulgaria traiesc cei mai multi oameni care ajung la varsta de 100 de ani. Secretul lor? Consumul regulat de iaurt ….http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/supa-rece-cu-iaurt-si-castravete.html

Share