Bors, ciorbe si supe

Supă italiană de fasole

O supă italiană delicioasă. Încearcă reţeta de supă de fasole!

1.    În oala de fiert supa se prăjeşte baconul, apoi se scoate şi se lasă deoparte.. 2.    Se pune uleiul în oală, se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate mărunt şi se lasă în jur de 5 minute până ce se înmoaie.. 3.    Se adaugă fasolea, apa, foaia de dafin, morcovii şi tija de ţelină tăiate mărunt, cimbrul și sarea.. 4.    Se lasă la fiert 20 de minute şi se adu

Supă italiană de fasole


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

50

minute

Ingrediente

  • 400 g fasole boabe conservată

  • 4 felii bacon

  • 2 cepe

  • 4 căţei usturoi

  • 1,5 litri apă

  • 1 foaie dafin

  • 2 morcovi

  • 1 tijă ţelină

  • 1 lingurita ulei

  • 1 crenguţă cimbru

  • sare

Mod de preparare

  • 1.    În oala de fiert supa se prăjeşte baconul, apoi se scoate şi se lasă deoparte.
  • 2.    Se pune uleiul în oală, se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate mărunt şi se lasă în jur de 5 minute până ce se înmoaie.
  • 3.    Se adaugă fasolea, apa, foaia de dafin, morcovii şi tija de ţelină tăiate mărunt, cimbrul și sarea.
  • 4.    Se lasă la fiert 20 de minute şi se aduce la masă cu bacon prăjit deasupra.

Share