Bors, ciorbe si supe

Supa din ciocanele de pui, cu taitei

Supa din ciocănele de pui, cu tăiței este foarte bună, dietetică, sănătoasă, consistentă și ușoară. Această supă este tot ce poate fi mai bun pentru un convalescent, ca să se refacă. În plus, se face relativ repede.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă.

Se curăță ciocănelele de pielea groasă de la bază și de tuleie, se spală bine în mai multe ape, după care se pun la fiert, la foc iute, într-o oală cu 4 litri de apă fierbinte. După ce apa începe să fiarbă, se reduce focul de la aragaz și se spumuiește când este cazul.

Se curăță toate legumele (morcovii, pătrunjeii, țelina, ceapa și usturoii

Supa din ciocanele de pui, cu taitei


Portii

6

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 6 ciocănele de pui (800 grame)

  • 4 morcovi

  • 2 pătrunjei

  • 1 țelină mică

  • 1 ceapă

  • 4 căței de usturoi

  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

  • sare

  • piper

  • 200-250 grame de tăiței

Mod de preparare

  • Se curăță ciocănelele de pielea groasă de la bază și de tuleie, se spală bine în mai multe ape, după care se pun la fiert, la foc iute, într-o oală cu 4 litri de apă fierbinte. După ce apa începe să fiarbă, se reduce focul de la aragaz și se spumuiește când este cazul.

    Se curăță toate legumele (morcovii, pătrunjeii, țelina, ceapa și usturoii), se spală, se porționează și se lasă în așteptare, până ce vor fi fierte ciocănelele.

    Pătrunjelul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

    Când ciocănelele au fiert (se verifică înțepându-le cu o furculiță) se recuperează și se pun într-un vas acoperit cu capac, iar zeama se strecoară printr-o sită deasă, în altă oală.

    Se pun legumele la fiert, la foc iute, în zeama rezultată de la fierberea ciocănelelor. Se spumuiește când este cazul.

    Se fierb tăițeii în apă clocotită cu sare, se clătesc cu apă rece și se strecoară.

    Când legumele sunt aproape fierte se adaugă ciocănelele și tăițeii. Se condimentează supa cu sare și piper, se mai lasă la fiert, la foc iute, încă un clocot-două, după care se oprește focul de la aragaz, se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul și supa se servește după ce "se odihnește" 10-15 minute. În fiecare farfurie se va pune cel puțin un ciocănel de pui.

Share