Bors, ciorbe si supe

Supa deasa de dovlecei

Se curata radacinoasele, se taie cuburi marunte (sau dati prin razatoarea de la robot, cum am facut eu) si se pun la fiert in apa, impreuna cu vegeta naturala. Dupa ce s-au inmuiat aproape bine de tot, se stinge focul si se adauga dovleceii taiati fasii fine, fideluta (eu i-am pus pe razatoarea robotului si au iesit foarte bine–repede si fara truda:)) si verdeata tocata marunt, impreuna cu cea

Supa deasa de dovlecei


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Avem nevoie de:

  • -2 dovlecei mici

  • -1 morcov

  • -1 ceapa

  • -1/4 radacina de telina

  • -vegeta naturala

  • -1 legatura marar

  • -1 legatura patrunjel

  • -sare, piper, chilli, dupa gust

  • -zeama de la 1 lamaie

  • -2 l apa

Mod de preparare

  • Se curata radacinoasele, se taie cuburi marunte (sau dati prin razatoarea de la robot, cum am facut eu) si se pun la fiert in apa, impreuna cu vegeta naturala. Dupa ce s-au inmuiat aproape bine de tot, se stinge focul si se adauga dovleceii taiati fasii fine, fideluta (eu i-am pus pe razatoarea robotului si au iesit foarte bine–repede si fara truda:)) si verdeata tocata marunt, impreuna cu ceapa taiata solzisori (eu am avut o ceapa verde frageda).

    Se acopera bine vasul cu capacul si se lasa 10 minute sa se inmoaie toate legumele (am folosit acest procedeu pt. a pastra cat mai multi nutrienti in legume–prin fierbere, acestia se pierd aproape in totalitate). Dupa ce supa noastra se mai racoreste putin, se adauga zeama de lamaie si se potriveste de sare, piper, chilli, verdeturi uscate, etc.

    Enjoy!

Share