Bors, ciorbe si supe

Supa de vita cu taitei

De cate ori mi-e pofta se astfel de supa care este printre preferatele mele,cumpar oase multe si rezulta o foarte buna si gustoasa dar mai ales concentrata,supa!
Este cea mai simpla si rapida reteta

Oasele spalate,se pun intr-o oala mare cu apa si se lasa la fiert pana apa scade la jumatate;se scot oasele si legumele,supa se strecoara prin sita in care am pus un strat gros de vata infasurat in tifon,astfel supa va fi limpede fara impuritati;supa rezultata,se pune intr-o olita mai mica,se adauga sare dupa gust iar cand clocoteste se adauga cartofii cubulete,dupa ce acestia au fiert se adaug

Supa de vita cu taitei


Portii

6

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 4kg oase de vita

  • legume pentru supa

  • taitei

  • sare

  • 2cartofi

Mod de preparare

  • Oasele spalate,se pun intr-o oala mare cu apa si se lasa la fiert pana apa scade la jumatate;se scot oasele si legumele,supa se strecoara prin sita in care am pus un strat gros de vata infasurat in tifon,astfel supa va fi limpede fara impuritati;supa rezultata,se pune intr-o olita mai mica,se adauga sare dupa gust iar cand clocoteste se adauga cartofii cubulete,dupa ce acestia au fiert se adauga taiteiii si o crenguta de telina,pe care eu nu am avut-o.

    Pe oase se mai gaseste cate o bucatica de carne,se taie si se adauga in supa.

    Se serveste fierbinte iar pentru cine doreste,legumele se pot pasa cu blenderul vertical iar piureul adaugat in supa.

Share