Diverse

Supa de strut cu varza de Bruxelles, ciuperci si lapte de cocos

Frageda, slaba si plina de substante nutritive, carnea de strut este perfecta pentru cei care doresc o alternativa sanatoasa si saraca in grasimi pentru carnea de vita. Cu o medie de 30 gr de proteine/portie si mai putin de 3 gr de grasimi, carnea de strut are o aroma bogata, similara cu cea a carnii de vanat. Cu un continut scazut de colesterol, sodiu si grasimi, carnea de strut este foarte populara in randurile celor care isi doresc o carne aromata, cu aport ridicat de proteine, care este in acelasi timp si sanatoasa. Aceasta supa cu carne de strut cu siguranta va cuceri familia, fiind una delicioasa, aromata, deosebita, atat ca mod de preparare, de servire, cat si ca aspect si gust.

Curatam si spalam toate legumele. Apoi, le taiem cubulete. Ceapa o lasam intreaga. Carnea de strut o taiem cubulete mici, pe care le sotam in putin ulei, pana isi schimba culoarea. Adaugam apoi apa necesara, putina sare si lasam sa fiarba la foc domol, acoperit. Cand da in clocot, adunam spuma, daca e cazul, si lasam sa fiarba carnea cam o ora. Apoi, adaugam toate legumele, mai putin ciupercile si

Supa de strut cu varza de Bruxelles, ciuperci si lapte de cocos


Portii

8

portii


Timp preparare

42

minute


Timp gatire

42

minute

Ingrediente

  • 400 gr carne de strut macra

  • 3 buc morcov

  • 1 buc radacina de patrunjel

  • 1 buc telina radacina

  • 1 buc ceapa

  • 300 gr varza de Bruxelles

  • 250 gr ciuperci

  • 400 ml lapte de cocos

  • 1 legatura patrunjel proaspat

  • 1 varf de cutit sare

  • 1 varf de cutit piper

  • 3 linguri ulei

  • 3 l apa

Mod de preparare

  • Curatam si spalam toate legumele. Apoi, le taiem cubulete. Ceapa o lasam intreaga. Carnea de strut o taiem cubulete mici, pe care le sotam in putin ulei, pana isi schimba culoarea. Adaugam apoi apa necesara, putina sare si lasam sa fiarba la foc domol, acoperit. Cand da in clocot, adunam spuma, daca e cazul, si lasam sa fiarba carnea cam o ora. Apoi, adaugam toate legumele, mai putin ciupercile si varza de Bruxelles (taiata in doua).
  • Lasam sa fiarba legumele, pana se inmoaie. Asezonam cu sare si cu piper, apoi adaugam ciupercutele si varza de Bruxelles. Mai lasam sa fiarba 5-10 minute.
  • Desfacem laptele de cocos, il amestecam, apoi il adaugam in supa. Potrivim gustul de sare si de piper, iar deasupra presaram patrunjel verde, proaspat tocat.

Share