Bors, ciorbe si supe

Supa de salata verde

Se spala salata si se taie, dar nu foarte marunt. Se taie fasii subtiri sunca si ardeiul, tocam ceapa si usturoiul.

Punem cateva linguri de ulei intr-o cratita, adaugam ardeiul, sunca, ceapa si usturoiul, punem cratita pe foc, si lasam sa se prajeasca pentru cateva minute.

Adaugam salata si turnam apa in cratita. Tocam patrunjelul si mararul si le punem in supa. Adaugam cubul de

Supa de salata verde


Portii

4

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 2 salata verde

  • 250 gr sunca afumata

  • 1 ceapa

  • 2 catei de usturoi

  • cub de supa de gaina

  • 1 ardei rosu

  • 1 legatura mica patrunjel

  • 1 legatura mica marar

  • 2 linguri faina

  • 250 ml lapte

  • ulei pentru prajit

  • 1.5 l apa

  • sare si piper

Mod de preparare

  • Se spala salata si se taie, dar nu foarte marunt. Se taie fasii subtiri sunca si ardeiul, tocam ceapa si usturoiul.

    Punem cateva linguri de ulei intr-o cratita, adaugam ardeiul, sunca, ceapa si usturoiul, punem cratita pe foc, si lasam sa se prajeasca pentru cateva minute.

    Adaugam salata si turnam apa in cratita. Tocam patrunjelul si mararul si le punem in supa. Adaugam cubul de supa de gaina, asezonam cu sare si piper si lasam sa fiarba pentru cateva minute.

    Intr-o cana, amestecam laptele si faina, apoi punem cateva linguri din supa si turnam compozitia in supa. Amestecam bine si fierbem pentru 10 minute.

Share