Ciorbe/supe

Supa de salata cu bacon

Se curata usturoiul si se taie cubulete. Se taie baconul feliute. Se pune uleiul intr-o oala la incins, se adauga baconul si usturoiul si se calesc 2-3 minute invartind din cand in cand. Se stinge totul cu 3 litri de apa, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 5-6 minute.Intre timp se pune faina intr-un castron si se toarna incet iaurtul peste ea invartind continuu. Se spala bine salata si se

Supa de salata cu bacon

Ingrediente

  • 1 salata verde mare 250 g bacon 3-4 catei de usturoi 3 linguri ulei 2 linguri faina 400 ml iaurt sare, piper

Mod de preparare

  • Se curata usturoiul si se taie cubulete. Se taie baconul feliute. Se pune uleiul intr-o oala la incins, se adauga baconul si usturoiul si se calesc 2-3 minute invartind din cand in cand. Se stinge totul cu 3 litri de apa, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 5-6 minute.Intre timp se pune faina intr-un castron si se toarna incet iaurtul peste ea invartind continuu. Se spala bine salata si se rup frunzele cu mana.Se adauga la supa iaurtul, se lasa sa mai fiarba 3-4 minute apoi se pune si salata. Se condimenteaza cu sare si piper si dupa inca 3 minute se ia de pe foc.

    Ptr o mai mare consistenta se poate adauga o canita de orez la fiert in supa.

Share