Pt salate

Supa de salata ca la Maria de la Gherla

Intr-o cratita de 6l punem pieptul ardelenesc taiat in cuburi si lingura de ulei.Cand s-a prajit un pic, adaugam faina si usturoiul si amestecam bine.Adaugam salata rupta cu mana in bucati mai maricele si cuburile(sau 4 lingurite) de vegeta.Lasam cam 10 min sa se inmoaie si adaugam laptele si apa.Cand e gata tragem de pe foc, pregatim iaurturile.Intr-un castron,le rasturnam si le batem bine.Punem

Supa de salata ca la Maria de la Gherla

Ingrediente

  • 400g piept ardelenesc sau kaizer1lingura de ulei3 lingurite de usturoi pisat2linguri de faina1/2 l lapte4 cuburi vegeta2 salate mari8 iaurturi1/2 pliculet de sare de lamaie4 linguri de smantana1l apa

Mod de preparare

  • Intr-o cratita de 6l punem pieptul ardelenesc taiat in cuburi si lingura de ulei.Cand s-a prajit un pic, adaugam faina si usturoiul si amestecam bine.Adaugam salata rupta cu mana in bucati mai maricele si cuburile(sau 4 lingurite) de vegeta.Lasam cam 10 min sa se inmoaie si adaugam laptele si apa.Cand e gata tragem de pe foc, pregatim iaurturile.Intr-un castron,le rasturnam si le batem bine.Punem lingura cu lingura zeama de supa peste iaurt, incet sa nu se branzeasca, amestecam bine. Cand simtim iaurturile calde la mana, le varsampeste restul de supa.Lasam inca 5 min,adaugam sarea de lamaie si stingem. Pregatim smantana si mararul:Pune piperul in smantana si la fel cum am procedat cu iaurtul, facem si cu smantana. Luam cu lingura zeama de supa si o punem in smantana,amestecam bine sa nu se branzeasca .Cand e calda, o rasturnam peste supa. Taiem mararul marunt si-l punem in supa.E o supa excelenta,v-o recomand cu drag!

Share