Bors, ciorbe si supe

Supă de roșii cu tăiței de casă

O minunăție de supică, dulce acrișoară, plină de vitamine, numai bună în această perioadă, mai ales că ne aduce aminte de vară;) Spor și poftă bună! 😉

Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă foarte mărunt, spre rușinea mea am folosit robotul:(. Ceapa se pune la călit in ulei și puțină apă, se adaugă apoi pe rând, morcovul tocat, țelina, păstârnacul și gulia.

Supă de roșii cu tăiței de casă


Portii

8

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • bulion de roșii a la Panacris ( http://www.bucataras.ro/retete/bulion-panacris-35539.html) 1000 ml,

  • ceapă galbenă 1 bucată,

  • morcov 1 bucată,

  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,

  • păstârnac 1/2 bucată,

  • gulie albă 1/2 bucată,

  • țelină rădăcină o felie mărinimoasă,

  • ulei de floarea soarelui,

  • sare iodată,

  • piper proaspăt măcinat,

  • foaie de dafin,

  • zahăr tos 1 lingură,

  • tăiței de casă ( vezi rețeta aici:http://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-57044.html) cca. 100 g,

  • pastă de leuștean a la Gaby.

Mod de preparare

  • Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă foarte mărunt, spre rușinea mea am folosit robotul:(. Ceapa se pune la călit in ulei și puțină apă, se adaugă apoi pe rând, morcovul tocat, țelina, păstârnacul și gulia.

    După ce s-au combinat gusturile, se adugă bulionul (rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/bulion-panacris-35539.html), se asezonează de mirodenii, apoi se amesteca ușor, se completează cu apa și se lasă la fiert cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. Spre final se adaugă zahărul și tăițeii de casă a la Panacris (rețeta aici:http://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-57044.html ) și se lasă să mai fiarbă cca. 10 minute.

    Se servește fierbinte presarată cu verdeață. fără niciun pic de pâine. Spor și poftă bună!

Share