Ciorbe/supe

Supa de rosii, cu ciuperci si orez (de post)

Se curata radacinoasele (morcovii, patrunjelul si telina) se spala, se taie si se pun la fiert, cu 3 litri de apa rece. Cand se formeaza spuma, se culege si se arunca. Se completeaza cu apa calda, cand este nevoie.Se curata cepele, se spala, se taie marunt si se calesc usor, in ulei suficient si la foc mic, pana ce devin transparente.Se spala rosiile, se curata de pielite si de seminte, se taie cubulete si se adauga in tigaia in care s-au calit cepele. Se lasa tigaia la foc mic, pana ce scade lichidul lasat de rosii.Ciupercile se curata de pielite si de filamente, se spala in cateva ape, se feliaza si se calesc si ele usor in tigaie, la foc mic si inabusit, cu celelalte legume, pana ce se inmoaie. Se adauga sucul de rosii si dupa 2-3 minute, se ia tigaia de pe foc.Se curata usturoiul, se spala si se feliaza.Se aleg frunzele de patrunjel, se spala, se zvanta si se toaca.Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert. Cand a fiert pe jumatate, se strecoara si se lasa in asteptare.Cand radacinoasele sunt aproape fierte, se adauga in oala: legumele calite, orezul fiert pe jumatate si usturoiul feliat. Se completeaza cu apa calda, daca mai este nevoie. Se mai lasa supa la fiert inca 3-4 minute, se condimenteaza cu sare si piper, se presara patrunjelul tocat, se pune capacul si se ia oala de pe foc.Dupa 10 minute de odihna supa se poate servi.

Nu prajiti tare ceapa, ca sa nu se arda si sa devina amara. Caliti-o doar putin, pana ce se inmoaie si devine dulce.Pregatiti celelalte ingrediente in timp ce radacinoasele fierb.Folositi o tigaie mai incapatoare, pentru ca veti avea multe legume de calit.Nu lasati ciupercile prea mult timp in apa, dupa ce le-ati curatat, ca sa nu devina apoase.Orezul trebuie spalat bine si sa fie fiert pe jumatate, inainte de a fi adaugat in oala cu supa.Dupa ce ati adaugat in oala cu radacinoase si celelalte legume, nu mai este necesar decat un clocot, pana la terminarea supei.Presarati patrunjel tocat la sfarsit, dupa ce ati luat oala de pe foc.Inainte de servire, lasati supa sa se odihneasca timp de 10 minute, cu capacul pus pe oala.

Iata ca am ajuns la 100 de retete de supe/ciorbe/borsuri postate aici…De aceasta data am facut o supa de rosii, cu ciuperci champignons si orez. A fost foarte buna, cu gustul delicios de ciuperci si am preparat-o destul de usor si repede.Din ingredientele de mai jos am facut o oala de 5 litri de supa.

Supa de rosii, cu ciuperci si orez (de post)

Ingrediente

  • 500 grame de ciuperci champignons3 morcovi1 patrunjel1 felie groasa de telina2 cepe galbene, medii4-5 catei de usturoiulei de floarea soarelui2 rosii medii300-350 ml de suc de rosii2 linguri incarcate de orez1 legatura de frunze de patrunjelsarepiper

Mod de preparare

  • Iata ca am ajuns la 100 de retete de supe/ciorbe/borsuri postate aici…De aceasta data am facut o supa de rosii, cu ciuperci champignons si orez. A fost foarte buna, cu gustul delicios de ciuperci si am preparat-o destul de usor si repede.Din ingredientele de mai jos am facut o oala de 5 litri de supa.

Share