Diverse

Supa de rosii coapte

O reteta rapida si foarte indragita!

Rosiile se cresteaza si se introduc in apa fierbinte pentru a li se indeparta pielita. Se lasa la odihnit rosiile, ca pielita sa fie indepartata rapid.. Ceapa rosie se taie in felii, iar usturoiul se zdrobeste cu lama cutitului.. Se curata rosiile de pielite si se pun in tava unsa cu ulei de floarea soarelui. Peste ele se pun cateii de usturoi, crengutele de cimbru, frunzele de busuioc si feliile

Supa de rosii coapte


Portii

4

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 1 kg rosii

  • 4 buc ceapa rosie

  • 3 catei usturoi

  • 4 crengute de cimbru proaspat

  • 8 frunze busuioc proaspat

  • 150 ml smantana de gatit

  • 8 picaturi otet balsamic

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper alb macinat

  • 50 ml ulei de floarea soarelui

  • 1 lingurita zahar alb

Mod de preparare

  • Rosiile se cresteaza si se introduc in apa fierbinte pentru a li se indeparta pielita. Se lasa la odihnit rosiile, ca pielita sa fie indepartata rapid.
  • Ceapa rosie se taie in felii, iar usturoiul se zdrobeste cu lama cutitului.
  • Se curata rosiile de pielite si se pun in tava unsa cu ulei de floarea soarelui. Peste ele se pun cateii de usturoi, crengutele de cimbru, frunzele de busuioc si feliile de ceapa. Se pune tava in cuptorul preincalzit la 150°C pentru 25 de minute.
  • Dupa ce s-au copt ingredientele, se pun in blender si se mixeaza bine de tot. Intr-o oala se pune o sita si se trece supa prin sita.
  • Dupa ce s-a trecut supa prin sita, se lasa la fiert pentru inca 20 de minute si se adauga o lingurita de zahar si smantana. Se serveste cu felii de paine prajita si picaturi de otet balsamic.

Share