Ciorbe/supe

Supa de rosii

Morcovul si radacina de patrunjel se taie rondele, telina fasii, ceapa tocata marunt, dovlecelul si ardeii se taie cubulete. se pun intr-o oala toate legumele la fiert cu 2 l apa si uleiul de masline.Rosiile se dau prin masina de rosii astfel obtinad un suc de rosii. cand legumele sunt aproape gata se pune sucul de rosii peste legume si se lasa sa fiarba 25 min, apoi se condimentaza. Cand e gata s

Supa de rosii

Ingrediente

  • 2 kg rosii 2 morcovi 1 ceapa 1 telina mica 1 radacina patrunjel 1 ardei gras rosu 1 ardei verde 1 letaura pentrunjel 2 l apa 1 dovlecel mic 1 lingurita delicat de legume 50 ml ulei de masline sare,piper

Mod de preparare

  • Morcovul si radacina de patrunjel se taie rondele, telina fasii, ceapa tocata marunt, dovlecelul si ardeii se taie cubulete. se pun intr-o oala toate legumele la fiert cu 2 l apa si uleiul de masline.Rosiile se dau prin masina de rosii astfel obtinad un suc de rosii. cand legumele sunt aproape gata se pune sucul de rosii peste legume si se lasa sa fiarba 25 min, apoi se condimentaza. Cand e gata se adauga patrunjel /optional marar.

Share