Bors, ciorbe si supe

Supa de pui chinezeasca

Am facut ieri la mare repezeala aceasta supa chinezeasca, care a fost gata in 15 minute. Este foarte aromata si lejera, merita incercata daca va place bucataria chinezeasca.

 Preparare: se calesc    bucatele de pui in ulei cu bastonasele de morcov pana se rumenesc putin.  Dupa aceea adaugam 2 boluri de apa, codimentam cu sare, ghimbir si pudra de ardei iute si lasam sa clocoteasca 10 minute. Adaugam apoi ardeiul taiat fasii si taieteii si mai lasam 3-4 minute . La sfarsit adaugam o lingura de soia si o lingurita de otet ( de orez am pus eu merge

Supa de pui chinezeasca


Portii

2

portii


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • o jumatate de piept de pui taiat cubulete,

  • o jumatate de morcov taiat bastonase, 

  • 3 ciuperci aromate chinezesti ( rehidratate) taiate feliute (  puteti sa inlocuiti cu champinioane, pleurotus sau altceva) ,

  • un centimetru de ghimbir dat pe razatoare ( puteti sa puneti si uscat pudra)  ,

  • un varf de cutit de pudra de ardei iute,

  • cateva fasii de ardei rosu,

  • o lingura de ulei,

  • putina sare,

  • un pachetel de taietei chinezesti de la pachetele se supa chinezeasca ( am aruncat plicutele de “arome” )    Preparare

Mod de preparare

  •  Preparare: se calesc    bucatele de pui in ulei cu bastonasele de morcov pana se rumenesc putin.  Dupa aceea adaugam 2 boluri de apa, codimentam cu sare, ghimbir si pudra de ardei iute si lasam sa clocoteasca 10 minute. Adaugam apoi ardeiul taiat fasii si taieteii si mai lasam 3-4 minute . La sfarsit adaugam o lingura de soia si o lingurita de otet ( de orez am pus eu merge de oricare aveti ).

      Am servit-o fierbinte, a fost foarte gustoaa si aromata si se poate face foarte repede.

Share