Diverse

Supa de praz

 Preparare : dam pe razatoare morcovul si telina iar ceapa o maruntim fin de tot ( eu am folosit robotul) . Intr-o oala mai mare ( eu am folosit vasul meu de fonta ) punem la calit legumele si vegeta naturala in 2-3 liguri de ulei si le lasam pret de cateva minute la foc mic.

Adaugam apoi putina sare si piper si ap

Supa de praz


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • Pentru o oala de 4 litri avem nevoie de :un morcov,

  • o ceapa,

  • o bucata de telina,

  • un fir mare de praz ( daca e mai mic puneti 2 fire ) ,

  • o canita de orez, 

  • o lingura de vegeta mea naturala (  )  ,

  • sare,

  • piper,

  • o lingura de bors magic ( sau bors natural daca aveti, adaptati cantitatea  dupa gust ),

  • 2-3 linguri de ulei.

Mod de preparare

  •  Preparare : dam pe razatoare morcovul si telina iar ceapa o maruntim fin de tot ( eu am folosit robotul) . Intr-o oala mai mare ( eu am folosit vasul meu de fonta ) punem la calit legumele si vegeta naturala in 2-3 liguri de ulei si le lasam pret de cateva minute la foc mic.

    Adaugam apoi putina sare si piper si apa  si lasam saclocoteasca. Intre timp  ne ocupam de praz , spalam bine fiecare frunza separat si il pregatim pentru taiat.

     Cand clocoteste apa  adaugam orezul si la 5 minute dupa orez adaugam prazul taiat franjuri subtiri. Lasam si prazul timp de 8-10 minute sa fiarba la foc mediu si cu oala acoperita. La sfarsit mai dregem cu sare si cu bors dupa gust si adaugam o mana de verdeata  .

Share