Diverse

Supa de porumbei

O supa foarte gustoasa!

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati, apoi, impreuna cu maruntaiele, cu un praf de sare si boabele de piper negru se pune la fiert cu circa 2 l de apa, adunand spuma de cate ori este nevoie de la primul clocot. Se lasa sa fiarba circa 30-45 de minute, pana se inmoaie carnea un pic, apoi se adauga legumele curatate si spalate.. Ceapa se cresteaza in 4, morcovul si radacina de pat

Supa de porumbei


Portii

2

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 2 buc porumbel

  • 100 gr taitei cuiburi

  • 1 buc morcov galben

  • 1 buc morcov alb

  • 1 buc radacina de patrunjel

  • 3 buc cartofi

  • 1 buc ceapa galbena

  • 1 buc ardei gras

  • 5 catei usturoi

  • 4 buc boabe de piper

  • 5 gr sare

  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat

  • 2 l apa

  • 2 buc cub Knorr de pui

Mod de preparare

  • Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati, apoi, impreuna cu maruntaiele, cu un praf de sare si boabele de piper negru se pune la fiert cu circa 2 l de apa, adunand spuma de cate ori este nevoie de la primul clocot. Se lasa sa fiarba circa 30-45 de minute, pana se inmoaie carnea un pic, apoi se adauga legumele curatate si spalate.
  • Ceapa se cresteaza in 4, morcovul si radacina de patrunjel se taie rondele subtiri, ardeiul se feliaza subtire, cateii de usturoi se feliaza si ei, cartofii se taie cubulete si verdeata se taie marunt. Dupa ce carnea s-a inmuiat, se adauga in supa ceapa, morcovul, radacina de patrunjel, ardeiul si usturoiul feliat. Se adauga si cuburile cu gust de pui.
  • Se lasa sa fiarba circa 25 de minute, la foc potrivit, apoi se adauga si cartofii. Se mai lasa 15 minute, dupa care se adauga 2 cuiburi de taitei si se mai lasa 5 minute. Se opreste focul, se scoate ceapa si se presara verdeata deasupra. Se serveste fierbinte, cu multa verdeata presarata deasupra.

Share