Bors, ciorbe si supe

Supa de linte

e bunicica 😀 o prefer pe cea de fasole 😀

Lintea se alege de mizerie si se spala in cateva ape.

Se da intr-un clocot si apoi se arunca apa.

Se pune alta apa peste linte si adaugam toate legumele, taiate in bucati mai mari (ceapa se lasa intreaga), doar usturoiul nu se adauga.

Supa de linte


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 400 g linte

  • o telina

  • 2 morcovi

  • o ceapa mare

  • 1 cartof mare

  • 1 pastarnac

  • 1/2 lamaie

  • 3 catei de usturoi

  • 1/2 lingurita cimbru

  • o legatura mare de patrunjel

  • 1 ardei gras

  • 100 g unt

  • 3 l apa

  • sare, piper

Mod de preparare

  • Lintea se alege de mizerie si se spala in cateva ape.

    Se da intr-un clocot si apoi se arunca apa.

    Se pune alta apa peste linte si adaugam toate legumele, taiate in bucati mai mari (ceapa se lasa intreaga), doar usturoiul nu se adauga.

    Se lasa sa fiarba bine iar cand au fiert toate legumele, le strecuram iar apa in care au fiert se da deoparte.

    se arunca telina fiarta, ceapa, ardeiul si pastarnacul.

    Lintea fiarta, cartoful si morcovii fierti se dau pe masina de tocat impreuna cu legatura de patrunjel, astfel obtinem o pasta de linte.

    Intr-o oala punem untul la topit.

    Cand s-a topit untul adaugam zeama de la lamaie si amestecul de linte dat pe masina.

    Calim timp de 2-3 minute iar apoi punem treptat apa in care au fiert legumele, nu o punem pe toata ci doar suficient de multa incat sa obtinem constistenta dorita a supei. Mai lasam sa dea in cateva clocote, timp de 20-30 min.

    Spre sfarsit punem: usturoiul pisat, cimbrul, sarea si piperul.

    Se mananca cu iaurt, branza si ceapa. Bineinteles daca va place :D:D

     

    Pofta buna!

Share