Sezon

Supa de legume cu varza de Bruxelles

Se curata zarzavatul, se taie bucati potrivite si se pune la fiert in 2 l apa rece. Se adauga sarea si boabele de piper. Se fierbe pana cand legumele sunt patrunse (se incearca cu furculita legumele si daca aceasta intra usor, atunci legumele sunt fierte). Se scot legumele si se mixeaza intr-un blender, adaugand cate putina zeama calda. Se trece apoi piureul de legume print-o sita, se strecoara si zeama in care au fiert legumele si apoi se pun din nou la fiert. Se adauga si varza de Bruxelles oparita in prelabil si se mai fierbe 10 minute. Se potriveste de sare daca mai este nevoie si se mai da cateva clocote. Se opreste focul, se presara patrunjel verde tocat si se serveste cu crutoane.Pofta buna!

Pentru ca mi-au ramas cateva verze de la mancarea de piept de pui, am ales sa fac o supa de legume cu varza de Bruxelles. Retetele mele sunt acum mai dietetice deoarece trebuie sa tin regim. Dar ele pot fi imbogatite cu smantana sau iaurt, sau orice altceva doriti.

Supa de legume cu varza de Bruxelles

Ingrediente

  • 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1telina mica 1 cartof 300 g varza de Bruxelles 3-4 boabe de piper sare dupa gust 2 l apa 1 lingurita patrunjel verde proaspat tocat

Mod de preparare

  • Pentru ca mi-au ramas cateva verze de la mancarea de piept de pui, am ales sa fac o supa de legume cu varza de Bruxelles. Retetele mele sunt acum mai dietetice deoarece trebuie sa tin regim. Dar ele pot fi imbogatite cu smantana sau iaurt, sau orice altceva doriti.

Share