Bors, ciorbe si supe

Supa de gaina

Am avut o gaina buna (nu prea batrana :)) ) pe care am folosit-o la prepararea unei supe si a unui rasol! Pentru supa am pastrat o parte din piept si aripioarele, iar pentru rasol pulpele si cealalta jumatate de piept! Sa va zic cat de bune au fost!?

Carnea de gaina am pus-o la fiert intr-o oala (mare), plina cu apa (necesita timp indelungat de fierbere, iar apa se va evapora).

Ocazional am adunat spuma formata pana ce apa a ramas curata.

Cartofii, morcovii, pastarnacul si telina le-am adaugat intregi, alaturi de carnea fiarta, pastrandu-le pe foc pana ce legumele au fost bine patrunse.

Intre timp, am tocat restul le

Supa de gaina


Portii

8

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • carne de gaina (piept, aripioare, etc.)

  • 2 cuiburi de fidea

  • 2 cartofi mari

  • 2 morcovi

  • 2 radacini de pastarnac

  • o bucata de telina

  • ardei gras verde/rosu

  • un dovlecel mic

  • o ceapa uscata

  • o rosie

  • patrunjel proaspat

  • sare dupa gust

Mod de preparare

  • Carnea de gaina am pus-o la fiert intr-o oala (mare), plina cu apa (necesita timp indelungat de fierbere, iar apa se va evapora).

    Ocazional am adunat spuma formata pana ce apa a ramas curata.

    Cartofii, morcovii, pastarnacul si telina le-am adaugat intregi, alaturi de carnea fiarta, pastrandu-le pe foc pana ce legumele au fost bine patrunse.

    Intre timp, am tocat restul legumelor si le-am calit in foarte putin ulei. Am adaugat carnea si legumele (am ales sa le tai in cuburi/felii), supa strecurata (pentru a inlatura eventualele resturi) si am sarat dupa gust. Dupa ce a dat in clocot am presarat fideaua si am continuat fierberea pentru inca 5 minute. La sfarsit am adaugat patrunjelul proaspat tocat.

    Pofta buna!

Share