Diverse

Supa de curcan cu galuste de gris

Galustele de gris sunt inlocuitorul ideal al taiteilor cand vine vorba de prepararea supelor de carne. Au o textura minunata, un aspect placut si in plus, se pregatesc foarte usor. In combinatie cu supa de curcan si o multitudine de legume, formeaza un preparat sanatos si savuros.

Pulpele de curcan se pun la fiert in apa rece, la foc mic, cu o lingurita de sare, una de piper si un buchet de cimbru. Se lasa sa se prepare termic aproximativ o ora. Cand e necesar, indepartam cu o paleta impuritatile de la suprafata supei. Timpul de preparare se poate scurta daca se foloseste oala sub presiune. Intre timp, se pregatesc legumele.. Curatam morcovii, ii feliem rondele. Decojim o t

Supa de curcan cu galuste de gris


Portii

10

portii


Timp preparare

75

minute


Timp gatire

75

minute

Ingrediente

  • 2 buc pulpa de curcan

  • 2 lingurite sare

  • 2 lingurite piper

  • 5 crengute de cimbru

  • 3 buc morcov

  • 1 buc pastarnac

  • 1 buc radacina de patrunjel

  • 1 buc telina radacina

  • 1 buc ceapa alba

  • 3 buc ou

  • 270 gr gris

  • 4 l apa

  • 10 gr cimbru proaspat tocat

  • 10 gr patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

  • Pulpele de curcan se pun la fiert in apa rece, la foc mic, cu o lingurita de sare, una de piper si un buchet de cimbru. Se lasa sa se prepare termic aproximativ o ora. Cand e necesar, indepartam cu o paleta impuritatile de la suprafata supei. Timpul de preparare se poate scurta daca se foloseste oala sub presiune. Intre timp, se pregatesc legumele.
  • Curatam morcovii, ii feliem rondele. Decojim o telina mica, un pastarnac si o radacina de patrunjel, dupa care le taiem in cuburi marunte. Ceapa se poate lasa intreaga sau se poate taia, dupa preferinta. Legumele trebuie sa fiarba impreuna cu carnea in jur de o jumatate de ora, pentru a ne asigura ca aromele se imbina si se dezvolta armonios.
  • Pregatirea galustelor de gris e usoara si nu presupune mult efort: se bat 3 oua foarte bine, cu un praf de sare si piper, pana cand la suprafata se formeaza o spuma delicata. Se incorporeaza grisul treptat, avand grija sa nu formeze cocoloase. Consistenta nu trebuie sa fie nici prea umeda, nici prea densa. De asemenea, trebuie sa lasam compozitia deoparte pentru 5-10 minute, pentru a oferi suficient timp grisului sa absoarba ouale batute. Astfel, vom obtine niste galuste pufoase care nu se sfarama.
  • Cand legumele si carnea sunt complet gatite, supa se strecoara. Carnea se portioneaza in bucati potrivite pentru servire. In cazul in care supa se va servi imediat, putem pune carnea si legumele direct in farfurii, iar in cazul in care se va servi mai tarziu, zarzavatul si carnea raman in supa.
  • Cu ajutorul unei linguri, formam galustele, tinand cont ca ele vor absorbi lichid si isi vor dubla volumul in timpul fierberii. Se prepara la foc iute pentru cateva minute. Daca e necesar, mai adaugam supei sare si piper. La sfarsit, se toarna un pahar de apa rece pentru a opri prepararea termica. In acest fel, galustele isi vor pastra textura.
  • Completam farfuriile in care am adaugat legumele si carnea cu supa si cateva galuste. Putem adauga patrunjel sau cimbru maruntit, in functie de preferinta.

Share