Diverse

Supa de ciuperci intregi cu pui

O supa nemaipomenit de gustoasa, care se face repede, atat vara, cat si iarna. Se poate servi cu sau fara smantana, dupa bunul plac al fiecaruia.

Carnea se portioneaza, si, impreuna cu foaia de dafin, se caleste pe toate partile in putin ulei. Curatam si taiem in cuburi mici toate legumele (ceapa uscata o lasam intreaga), iar cartofii in cuburi mai mari.. Punem apa la fiert, pentru ca asa se pastreaza toate proprietatile nutritive. Adaugam peste carnea rumenita legumele, apoi apa fierbinte. Ciupercile le scurgem de zeama prin strecuratoare

Supa de ciuperci intregi cu pui


Portii

8

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 800 gr ciuperci intregi conservate

  • 400 gr cartofi

  • 500 gr carne de pui

  • 1 frunza dafin

  • 1 buc gulie

  • 2 buc morcov

  • 1 buc radacina de patrunjel

  • 1 buc ceapa

  • 1 buc telina radacina

  • 400 gr smantana

  • 1 legatura ceapa verde

  • 1 legatura patrunjel proaspat

  • 2 linguri ulei

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 4 l apa

Mod de preparare

  • Carnea se portioneaza, si, impreuna cu foaia de dafin, se caleste pe toate partile in putin ulei. Curatam si taiem in cuburi mici toate legumele (ceapa uscata o lasam intreaga), iar cartofii in cuburi mai mari.
  • Punem apa la fiert, pentru ca asa se pastreaza toate proprietatile nutritive. Adaugam peste carnea rumenita legumele, apoi apa fierbinte. Ciupercile le scurgem de zeama prin strecuratoare si le adaugam, impreuna cu cuburile de cartofi, la supa. Adaugam apa, daca mai este cazul, si potrivim gustul de sare si piper.
  • Cand toate sunt fierte, bine patrunse, adaugam smantana, pe care am amestecat-o cu un polonic de supa fierbinte, si lasam sa dea intr-un clocot. Stingem focul si presaram patrunjel verde proaspat tocat.

Share