Diverse

Supa de aripioare de pui cu taitei ondulati

Simpla si delicioasa!

Se curata aripioarele si se parlesc. Se taie varfurile, apoi se spala si se pun la fiert cu 4 l de apa si cu o lingurita de sare. Intre timp, pregatim zarzavatul, curatandu-l si spalandu-l bine. Ceapa o taiem in 4, morcovul, telina, pastarnacul si patrunjelul se taie cubulete mici (sau se maruntesc la robot), cartofii curatati si spalati se taie in cubulete, usturoiul se feliaza subtire, iar verde

Supa de aripioare de pui cu taitei ondulati


Portii

4

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 1 kg aripi de pui

  • 5 buc cartofi noi albi

  • 1 buc ceapa rosie

  • 2 buc morcov

  • 2 buc pastarnac

  • 1 buc telina radacina

  • 1 buc radacina de patrunjel

  • 200 gr taitei ondulati cu ou

  • 1 varf de cutit boia dulce

  • 3 gr sare

  • 2 gr piper

  • 4 catei usturoi

  • 1 legatura patrunjel proaspat

  • 4 l apa

Mod de preparare

  • Se curata aripioarele si se parlesc. Se taie varfurile, apoi se spala si se pun la fiert cu 4 l de apa si cu o lingurita de sare. Intre timp, pregatim zarzavatul, curatandu-l si spalandu-l bine. Ceapa o taiem in 4, morcovul, telina, pastarnacul si patrunjelul se taie cubulete mici (sau se maruntesc la robot), cartofii curatati si spalati se taie in cubulete, usturoiul se feliaza subtire, iar verdeata spalata se taie marunt.
  • Dupa primul clocot al aripioarelor, se aduna spuma bine si se adauga zarzavatul maruntit, usturoiul feliat si cartofii cubulete. Se lasa sa fiarba, pana se inmoaie cartofii, apoi se sareaza dupa gust, se adauga si boiaua dulce de ardei si se pipereaza, daca se doreste; daca nu, isi adauga fiecare in farfurie. Se adauga si taiteii ondulati, se lasa sa fiarba 5 minute de la primul clocot, apoi se opreste focul si se presara verdeata tocata fin.

Share