Diverse

Supa crema picanta din rosii si fenicul cu paine aurita la cuptor

Rosii, rosii si iar rosii! O sa spuneti: iarasi? Ei bine, da! Sunt versatile, delicioase si putem sa preparam din ele mult mai multe preparate gustoase, decat cele pe care le cunoastem in mod traditional. Reteta preparatului de astazi s-a nascut din pasiunea mea de a ma juca cu aromele, dar si din faptul ca iubesc rosiile si legumele. Si cand ai pofta de ceva bun, dar diferit, te uiti in frigider, in camara si vezi ce gasesti acolo. Astazi am gasit printre rafturile cu bunatati si in frigider rosii decojite si fenicul, iar ceea ce a iesit puteti sa vedeti singuri in fotografii.

Incalzim 5 linguri de ulei extravirgin de masline intr-o tigaie antiaderenta si calim la foc mic ceapa taiata Julienne si feniculul taiat timp de circa 15 minute. Adaugam semintele de fenicul, ardeiul iute, paprika afumata, amestecam si mai fierbem circa 2 minute.. Intr-o oala incalzim apa si cand aceasta fierbe, adaugam compozitia de ceapa si fenicul si rosiile decojite, zdrobite, fierbandu-le la

Supa crema picanta din rosii si fenicul cu paine aurita la cuptor


Portii

4

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 5 buc ceapa galbena

  • 400 gr rosii decojite din conserva

  • 0.5 buc fenicul

  • 5 linguri ulei de masline extravirgin

  • 1 lingurita seminte de fenicul

  • dupa gust ardei iute

  • 2 lingurite paprika dulce afumata

  • varf de cutit piper negru macinat

  • 3 lingurite unt

  • 8 felii Paine taraneasca

  • 1 lingura ulei de masline extravirgin afumat

  • dupa gust Sare mediteraneana

  • 1 l apa

Mod de preparare

  • Incalzim 5 linguri de ulei extravirgin de masline intr-o tigaie antiaderenta si calim la foc mic ceapa taiata Julienne si feniculul taiat timp de circa 15 minute. Adaugam semintele de fenicul, ardeiul iute, paprika afumata, amestecam si mai fierbem circa 2 minute.
  • Intr-o oala incalzim apa si cand aceasta fierbe, adaugam compozitia de ceapa si fenicul si rosiile decojite, zdrobite, fierbandu-le la foc mediu timp de 25-30 de minute.
  • Adaugam untul si potrivim de mirodenii. Cu ajutorul unui blender vertical, procesam amestecul pana cand vom obtine supa crema, pe care o punem la cald.
  • Asezam feliile de paine taraneasca intr-o tava, le stropim cu ulei extravirgin de masline afumat (il puteti inlocui cu ulei extravirgin de masline) si le dam la cuptorul preincalzit pana cand se vor rumeni. Le scoatem din cuptor si le taiem in 3 sau 4, in functie de marimea feliilor.
  • Servim minunatia fierbinte impreuna cu painea aurita si pana data viitoare, alegeti cu grija ceea ce consumati!

Share