Bors, ciorbe si supe

Supa crema din frunze de ridichi

Pe blogul Laurei Adamache am vazut o reteta de supa crema de frunze de ridichi. N-as fi crezut in veci ca se pot manca si frunzele de ridichi. Dar uite ca se poate. ­čÖé Am fost cam sceptica, avand in vedere ca frunzele de ridichi sunt destul de aspre si tepoase si nu-mi imaginam ce gust pot avea. De gust m-am convins, in plus am gasit si un articol interesant pe net, referitor la beneficiile consumului frunzelor de ridichi.

“M─ân├ónc─â ┼či frunzele de ridichi!
Frunzele de ridichi sunt rar folosite ├«n alimenta┼úie, pentru c─â pu┼úini ┼čtiu c─â au efecte vitaminizante ┼či remineralizante mult mai puternice dec├ót r─âd─âcinile. Ele con┼úin vitaminele A, B1, B2 ┼či vitamina C, av├ónd ├«n acela┼či timp efecte antitoxice ┼či depurative puternice, mai ales ├«n cure ├«ndelungate.
Cura cu frunze de ridiche de lun─â este recomandat─â ├«n s├ónger─ârile gingiilor, astenie, tulbur─ârile de ritm cardiac ┼či somnolen┼ú─â. De asemenea, cura de o lun─â cu salat─â preparat─â din frunze de ridichi este un excep┼úional detoxifiant pentru ├«ntregul organism. Ea ajut─â la refacerea florei intestinale normale, protejeaz─â stomacul, elimin─â o bun─â parte din bolile infec┼úioase care apar atunci c├ónd sistemul imunitar este sl─âbit de administrarea abuziv─â de medicamente.”

Se spala frunzele cu apa din abundenta pentru a se indeparta firicelele de nisip. Carofii si ceapa se curata, ceapa se taie in sferturi, la fel si cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt pe jumatate fierti, se adauga si frunzele de ridichi si se fierb si acestea pana se inmoaie.

Se lasa sa se raceasca, se pune amestecul in blender si se paseaza . Daca e prea

Supa crema din frunze de ridichi


Portii

4

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • -4 legaturi frunze de ridichi de luna

  • – 3 cartofi

  • ┬á -1 ceapa

  • -sare dupa gust

Mod de preparare

  • Se spala frunzele cu apa din abundenta pentru a se indeparta firicelele de nisip. Carofii si ceapa se curata, ceapa se taie in sferturi, la fel si cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt pe jumatate fierti, se adauga si frunzele de ridichi si se fierb si acestea pana se inmoaie.

    Se lasa sa se raceasca, se pune amestecul in blender si se paseaza . Daca e prea gros si cremos se mai adauga apa si se lasa sa mai dea un clocot. Se adauga sare dupa gust.  Se serveste supa cu smantana si crutoane de paine sau paine prajita. Sau pentru cine tine post, fara smantana.

Share