Diverse

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

O supa crema delicioasa!

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa. Se pun din nou la fiert, acoperite de apa, impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, morcovul, radacina de patrunjel si un praf de sare. Dupa 10-15 minute de la primul clocot, se scurg de apa, se trec sub un jet de apa rece. Frunzele de spanac se toaca cu un cu

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita


Portii

4

portii


Timp preparare

27

minute


Timp gatire

27

minute

Ingrediente

  • 250 gr spanac proaspat

  • 150 gr bacon

  • 4 buc ou de prepelita

  • 1 buc ceapa alba

  • 1 buc morcov

  • 1 buc radacina de patrunjel

  • 4 gr sare de mare

  • 1 lingurita amestec de legume uscate

  • 2 l apa

Mod de preparare

  • Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa. Se pun din nou la fiert, acoperite de apa, impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, morcovul, radacina de patrunjel si un praf de sare. Dupa 10-15 minute de la primul clocot, se scurg de apa, se trec sub un jet de apa rece. Frunzele de spanac se toaca cu un cutit si apoi se dau la blender, pana se obtine un piure fin.
  • Se incinge uleiul si apoi se rumeneste baconul taiat cubulete mici. Se scoate din ulei, dupa ce s-a rumenit, si in acel ulei adaugam piureul de spanac, il condimentam si adaugam si lingurita de legume deshidrate fara sare. Se adauga si un pic de apa, se potriveste dupa gust de sare si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana ce se leaga un pic. Daca dorim, se poate adauga si o lingura de smantana pentru gatit (eu nu am avut).

Share