Mancaruri de post

Supa crema de rosii

"retete de post creative"

Ceapa se toaca marunt, rosiile se curata de pielita si se taie cubulete, la fel si cartofii.
Se pune apa la fiert cu o lingura din amestecul ardelenesc de legume.
Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei si doua de apa, se lasa cateva minute, apoi se adauga cartofii.
Dupa 2 min, se adauga rosiile, bulionul si apa in care a fiert amestecul de legume.
Se lasa

Supa crema de rosii


Portii

2

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 1 kg rosii (diferite soiuri);

  • 2 cartofi;

  • 1 ceapa;

  • 1 lingura ulei;

  • 1 lingura amestec de legume;

  • 1 lingura cu bulion;

  • sare roz de Himalaya;

  • piper;

  • 600 ml apa.

Mod de preparare

  • Ceapa se toaca marunt, rosiile se curata de pielita si se taie cubulete, la fel si cartofii.
    Se pune apa la fiert cu o lingura din amestecul ardelenesc de legume.
    Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei si doua de apa, se lasa cateva minute, apoi se adauga cartofii.
    Dupa 2 min, se adauga rosiile, bulionul si apa in care a fiert amestecul de legume.
    Se lasa sa fiarba 20-25 min, se adauga sare si piper, apoi se paseaza totul.
    Se pune din nou pe foc, se potriveste gustul cu sare si piper, apoi se lasa sa dea in clocot si se opreste.
    Se serveste cu crutoane sau paine prajita.
    Pofta buna!

Share