Romaneasca

Supa crema de praz

Ceva racoros pentru zile toride

Se curata cartofii, prazul, ceapa si morcovul se taie in bucati potrivite. Se pune uleiul in tigaie si se soteaza ceapa, morcovul si prazul. Dupa ce s-au inmuiat se pun legumele in stocul de legume care se poate achizitiona gata facut, cum am procedat eu, pentru a scurta timpul de executie. Adaugam si cartofi si lasam sa fiarba.. Le lasam la foc pana cand toate ingredientele sunt fierte bine dupa

Supa crema de praz


Portii

10

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 1 kg cartofi

  • 4 buc praz

  • 1 buc morcov

  • 1 buc ceapa

  • 200 ml smantana de gatit

  • 2 l supa de legume

  • 30 ml ulei

  • 6 frunze menta

  • 6 gr sare

  • 5 frunze menta proaspata tocata

  • 5 frunze busuioc proaspat

Mod de preparare

  • Se curata cartofii, prazul, ceapa si morcovul se taie in bucati potrivite. Se pune uleiul in tigaie si se soteaza ceapa, morcovul si prazul. Dupa ce s-au inmuiat se pun legumele in stocul de legume care se poate achizitiona gata facut, cum am procedat eu, pentru a scurta timpul de executie. Adaugam si cartofi si lasam sa fiarba.
  • Le lasam la foc pana cand toate ingredientele sunt fierte bine dupa care vom blenda legumele cu supa. Adaugam in blender si smantana 32% grasime si continuam blendarea. Dupa ce trecem prin sita, repunem supa crema din nou pe foc pentru aproximativ 10 minute la foc mic.
  • Luam de pe foc si lasam in asteptare. Inainte de momentul servirii desenam supa-crema cu smantana 32% si decoram cu o frunza de Busuioc si menta, in functie de preferinte. Usoara si hranitoare, a avut un real succes. Pofta buna!

Share