Bors, ciorbe si supe

Supa crema de morcovi

Reteta luata de la Simonica, tare buna
 

Legumele se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert cu vegeta.

Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt si frunzele de ceapa verde taiate si unt, lasam pana se inmoaie putin.

Cand legumele sunt fierte, adaugam ceapa calita in unt, ardeiul kapia taiat bucati, condimentele si lasam sa mai fiarba putin si sa mai scada zeama.

Daca aveti prea multa zeama

Supa crema de morcovi


Portii

4

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 800 gr morovi

  • 4 cartofi

  • 1 bucata pastarnac

  • 1 bucata telina

  • ceapa alba

  • frunze de la ceapa verde

  • unt

  • 1 ardei kapia

  • 2-3 linguri smantana

  • vegeta/piper/sofran praf

Mod de preparare

  • Legumele se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert cu vegeta.

    Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt si frunzele de ceapa verde taiate si unt, lasam pana se inmoaie putin.

    Cand legumele sunt fierte, adaugam ceapa calita in unt, ardeiul kapia taiat bucati, condimentele si lasam sa mai fiarba putin si sa mai scada zeama.

    Daca aveti prea multa zeama, o strecurati si o lasati deoparte.

    Punem in robotul de bucatarie legumele impreuna cu zeama (dar sa nu fie foarta multa, sa nu iasa subtire), mixam bine, adaugam smantana si mixam din nou.

    Se serveste calda cu crutoane de paine prajite.

    Pofta buna

Share