Diverse

Supa crema de morcovi cu fenicul si portocala

Supa cremoasa si aromata.

Incingem uleiul in oala de supa. Calim ceapa taiata julienne, pana cand devine sticloasa si incepe sa se caramelizeze. Adaugam feniculul taiat felii, 0.5 lingurita de sare, 0.25 lingurita de piper si sotam timp de 4-5 minute.. Adaugam morcovii taiati rondele, coaja de portocala, semintele de fenicul, semintele de chimen, acoperim oala de supa si fierbem inabusit timp de 10 minute. Adaugam supa de

Supa crema de morcovi cu fenicul si portocala


Portii

6

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 1 kg morcov

  • 1 buc ceapa

  • 1 buc bulbi de fenicul

  • 0.5 lingurita seminte de fenicul

  • 250 ml suc de portocala

  • 1 lingurita coaja rasa de portocala

  • 0.5 lingurita seminte de chimen

  • 1.5 l supa de legume

  • 1 lingura ulei de floarea soarelui

  • 1 lingurita sare

  • 0.5 lingurita piper

  • dupa gust ardei iute verde

  • dupa gust smantana fermentata (acra)

Mod de preparare

  • Incingem uleiul in oala de supa. Calim ceapa taiata julienne, pana cand devine sticloasa si incepe sa se caramelizeze. Adaugam feniculul taiat felii, 0.5 lingurita de sare, 0.25 lingurita de piper si sotam timp de 4-5 minute.
  • Adaugam morcovii taiati rondele, coaja de portocala, semintele de fenicul, semintele de chimen, acoperim oala de supa si fierbem inabusit timp de 10 minute. Adaugam supa de legume si fierbem timp de 30-35 de minute sau pana cand morcovii sunt gatiti.
  • Transferam supa in blender si o procesam, pana cand obtinem o compozitie fina si omogena.
  • Turnam supa inapoi in oala, adaugam sucul de portocala, potrivim de sare si de piper si lasam sa mai fiarba inca 3-5 minute.
  • Turnam supa in boluri si o servim cu smantana si ardei iute.

Share