Vegana

Supa crema de mazare cu chipsuri de cartofi si morcovi

Supa crema de mazare cu chipsuri de cartofi si morcovi

Se pun la fiert mazarea, porumbul, broccoliul, ceapa si usturoiul. Se pune sare, piper, boia si curcuma dupa gust. Dupa ce toate legumele sunt fierte, se strecoara si se pun in blender. Dupa ce se obtine o pasta omogena, se adauga apa in care au fiert legumele, pana cand se ajunge la consistenta dorita.. Se curata cartofii si morcovii, apoi cu ajutorul unui decojitor se taie felii foarte subtiri.

Supa crema de mazare cu chipsuri de cartofi si morcovi


Portii

6

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 400 gr mazare boabe

  • 200 gr porumb

  • 200 gr broccoli

  • 1 buc ceapa

  • 3 catei usturoi

  • dupa gust curcuma

  • dupa gust boia dulce

  • 2 buc morcov

  • 2 buc cartof

  • 200 ml ulei de floarea soarelui

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Se pun la fiert mazarea, porumbul, broccoliul, ceapa si usturoiul. Se pune sare, piper, boia si curcuma dupa gust. Dupa ce toate legumele sunt fierte, se strecoara si se pun in blender. Dupa ce se obtine o pasta omogena, se adauga apa in care au fiert legumele, pana cand se ajunge la consistenta dorita.
  • Se curata cartofii si morcovii, apoi cu ajutorul unui decojitor se taie felii foarte subtiri. Se prajesc intr-o tigaie cu ulei de floarea soarelui.

Share