Ciorbe/supe

Supa crema de linte rosie, cu afumatura

Curata legumele (morcovi, ceapa intreaga, telina, patrunjelul) si pune-le intregi in 5- 6 l de apa. Fierbe-le acoperite pana ce sunt moi. Pune lintea intr-o strecuratoare si spal-o bine. Adaug-o in supa si fierbe-o pana se inmoaie. Lintea rosie fierbe foarte repede, asa ca ai grija de ea :)In timpul acesta incalzeste uleiul si prajeste in el cubuletele de piept afumat. Cand e gata adauga si ceapa

Supa crema de linte rosie, cu afumatura

Ingrediente

  • 500 g linte rosie 2 morcovi 1 ceapa intreaga 1 ceapa rosie tocata marunt 1 bucatica telina 1 radacina patrunjel/pastarnac 3 linguri ulei de porumb 200 g piept de porc afumat, taiat cubulete sare, piper dupa gust frunze de patrunjel, pentru ornat

Mod de preparare

  • Curata legumele (morcovi, ceapa intreaga, telina, patrunjelul) si pune-le intregi in 5- 6 l de apa. Fierbe-le acoperite pana ce sunt moi. Pune lintea intr-o strecuratoare si spal-o bine. Adaug-o in supa si fierbe-o pana se inmoaie. Lintea rosie fierbe foarte repede, asa ca ai grija de ea :)In timpul acesta incalzeste uleiul si prajeste in el cubuletele de piept afumat. Cand e gata adauga si ceapa tocata si las-o pana ce s-a inmuiat bine. Scoate legumele intregi din supa si paseaza restul cu un blender vertical. Adauga amestecul de sunca si ceapa, amesteca bine si da un clocot. Sareaza si pipereaza dupa gust. Serveste supa cu crutoane.

Share