Pt salate

Supa crema de linte

Intr-o oala incingem uleiul de masline si calim usor legumele (ceapa, morcovul, telina, jumatatate din cantitatea de usturoi taiata felii). Lasam sa se inmoaie usor apoi adaugam foile de dafin, chimenul si lintea clatita in apa rece in prealabil.Turnam 1,5 – 2 litri de apa peste legume si le lasam la fiert pana cand se inmoaie legumele. Adaugam cimbrul, restul de usturoi feliat si sucul de lamaie.

Supa crema de linte

Ingrediente

  • 1 morcov mare, 1 ceapa alba, 1 ceapa rosie, 250 gr linte, 1 felie de telina (apoximativ 150 grame), 6 catei de usturoi, 1 lingurita de chimen, 1 lingurita cimbru, 2 foi de dafin, sucul de la 1/2 de lamaie, 4-5 linguri ulei de masline, sare

Mod de preparare

  • Intr-o oala incingem uleiul de masline si calim usor legumele (ceapa, morcovul, telina, jumatatate din cantitatea de usturoi taiata felii). Lasam sa se inmoaie usor apoi adaugam foile de dafin, chimenul si lintea clatita in apa rece in prealabil.Turnam 1,5 – 2 litri de apa peste legume si le lasam la fiert pana cand se inmoaie legumele. Adaugam cimbrul, restul de usturoi feliat si sucul de lamaie. Mai fierbem timp de 5 minute la foc mic, apoi pasam supa.Servim cu crutoane si multa pofta!Sursa: www.myfancycake.com

Share