Bors, ciorbe si supe

Supa crema de legume cu parmezan

MIe imi plac tare mult supele creme de legume, in orice combinatie. Le mananc simple, doar cu crutoane si aromate cu putin busuioc, sau mai consistente, imbogatite cu smantana sau parmezan. Pentru supa crema de legume am pregatit si cateva chipsuri de morcovi, care au colorat-o frumos.

Am curatat intai legumele si le-am pus la fiert.

Am curatat si morcovul pentru chipsuri, l-am sters si l-am taiat rondele subtiri. Am condimentat cu sare si am stropit cu foarte putin ulei rondelele, dupa care le-am pus in cuptorul incins pana s-au uscat si rumenit putin de tot, iar marginile au inceput sa se onduleze. Exact ca la chipsuri. Le-am scos din cuptor si le-am lasat la racit.

Supa crema de legume cu parmezan


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 1 fenicul

  • 1 ceapa alba

  • 3 morcovi mici

  • 2 pastarnaci

  • 2 teline

  • 1 cartof mare

  • 1 morcov pentru chipsuri

  • un strop de ulei

  • sare

  • busuioc

  • parmezan ras

  • frunze de busuioc proaspat

Mod de preparare

  • Am curatat intai legumele si le-am pus la fiert.

    Am curatat si morcovul pentru chipsuri, l-am sters si l-am taiat rondele subtiri. Am condimentat cu sare si am stropit cu foarte putin ulei rondelele, dupa care le-am pus in cuptorul incins pana s-au uscat si rumenit putin de tot, iar marginile au inceput sa se onduleze. Exact ca la chipsuri. Le-am scos din cuptor si le-am lasat la racit.

    (Facusem si niste chipsuri de sfecla, dar le-am rumenit prea tare, asa ca am renuntat la ele.)

    Legumele s-au mai racit putin, asa ca le-am pus in vasul robotului si le-am mixat cu un praf de sare, pana s-au transformat intr-un piure fin. Am adaugat si zeama de la supa treptat, pana am incorporat-o. Nu o folositi toata daca vi se pare prea multa!

    Supa am turnat-o in boluri, am adaugat parmezan ras, am presarat si cateva chpsuri de morcov si am decorat cu frunzulite de busuioc proaspat.

     

Share