Diverse

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Delicatete si culoare!

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel. Se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica. Ceapa se taie marunt. Se incinge uleiul si se prajeste jambonul (o parte taiat in patratele mici, o parte pus pe scobitori de bambus, care dupa prajire se vor indeparta), impreuna cu cateva cubulete mici de dovleac, ce vor ajuta la decorarea supei si care se scot pe o farfuriuta.. S

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon


Portii

2

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 4 felii dovleac placintar

  • 1 buc gutuie

  • 1 buc cartof

  • 1 buc ceapa rosie

  • 4 felii sunca jambon

  • 50 ml ulei

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 1 lingurita amestec de legume uscate

  • 1 lingurita mix de condimente

  • 100 ml apa

  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

  • Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel. Se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica. Ceapa se taie marunt. Se incinge uleiul si se prajeste jambonul (o parte taiat in patratele mici, o parte pus pe scobitori de bambus, care dupa prajire se vor indeparta), impreuna cu cateva cubulete mici de dovleac, ce vor ajuta la decorarea supei si care se scot pe o farfuriuta.
  • Se calesc in uleiul ramas dovleacul, gutuia, cartoful ras si ceapa rosie, pana ce incep sa se inmoaie si sa sticleasca la culoare. Se adauga 100 ml de apa si se lasa sa fiarba inabusit cu condimentele uscate, sarea si legumele deshidratate, circa 15-20 de minute. Se potriveste gustul cu sare si cu piper si se pune totul in cana de la blender. Adaugam si un strop de ulei de masline si se da totul la blender, pana obtinem o supa cremoasa cu consistenta dorita.

Share