Diverse

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

O imbinare perfecta de arome pentru o zi de vara!

Se curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt, dovleacul, morcovul si radacina de patrunjel se taie in cubulete mici; la fel si cartoful. Se incinge bine uleiul, apoi se adauga zarzavatul sa se caleasca un pic. Se adauga o ceasca de apa, se presara cubuletele de legume, un praf de sare si se acopera cu un capac, sa fiarba inabusit, pana se inmoaie totul. Cand zarzavatul este fiert, se a

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate


Portii

2

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 0.5 buc dovleac placintar

  • 2 buc cartofi

  • 1 buc radacina de patrunjel

  • 2 buc morcov

  • 1 buc ceapa

  • 3 buc anason stelat

  • 1 praf de sare

  • 50 ml ulei de masline

  • 5 felii dovleac placintar

  • 30 gr unt

  • 2 lingurite zahar de palmier

  • 2 buc cub Knorr de legume

  • 250 ml apa

Mod de preparare

  • Se curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt, dovleacul, morcovul si radacina de patrunjel se taie in cubulete mici; la fel si cartoful. Se incinge bine uleiul, apoi se adauga zarzavatul sa se caleasca un pic. Se adauga o ceasca de apa, se presara cubuletele de legume, un praf de sare si se acopera cu un capac, sa fiarba inabusit, pana se inmoaie totul. Cand zarzavatul este fiert, se adauga si stelutele de anason si se lasa sa clocoteasca 2-3 minute, apoi se scot afara. Se scurge zarzavatul de supa ramasa si se da la blender, apoi se dilueaza cu supa, pana ajungem la consistenta dorita.
  • Se incinge untul intr-o craticioara, se adauga cele 2 lingurite de zahar de palmier si lasam sa se caramelizeze un pic, apoi adaugam feliile subtiri de dovleac si le lasam sa fiarba in caramelul obtinut, pana se inmoaie. Caramelul obtinut are un gust dulce-amarui, aromatizat. Se serveste supa crema decorata din abundenta cu acest caramel si cu baghetelele de dovleac caramelizate.

Share