Pt salate

Supă-cremă de ciuperci albe (champignons)

Se spala ciupercile si se taie in bucati. Se pastreaza cateva ciuperci pentru decor.Se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul, se adauga ceapa maruntita si se lasa pana se inmoaie. Se adauga ciupercile si cartofii curatati si taiati cubulete si se lasa sa fiarba pana scade zeama lasata de ciuperci.Intre timp, se pune la fiert apa si se adauga cuburile de supa de pui

Supă-cremă de ciuperci albe (champignons)

Ingrediente

  • 500 g ciuperci albe (champignons)2 cartofi rosii1 ceapa alba potrivita3 linguri de ulei de masline extravirgin2 cuburi de supa de pui1 l apasare, piper negru100 ml smantana lichida de gatit (optional)crutoane

Mod de preparare

  • Se spala ciupercile si se taie in bucati. Se pastreaza cateva ciuperci pentru decor.Se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul, se adauga ceapa maruntita si se lasa pana se inmoaie. Se adauga ciupercile si cartofii curatati si taiati cubulete si se lasa sa fiarba pana scade zeama lasata de ciuperci.Intre timp, se pune la fiert apa si se adauga cuburile de supa de pui. Se adauga supa de pui peste amestecul de ciuperci si cartofi si se lasa sa fiarba la foc mic circa 20 minute, pana cand se fierb cartofii.Se adauga sare si piper, dupa gust (atentie, cuburile de supa contin si ele sare) si se ia supa de pe foc. Se lasa sa se racoreasca si se mixeaza in blender.Se pune din nou in vasul de fiert si se lasa la fiert circa 5 minute, amestecand, ca sa nu se prinda de fundul vasului.Se adauga, optional, smantana, se decoreaza cu ciuperci crude, taiate in lamele subtiri si se serveste cu crutoane.

Share