Vegetariana

Supa crema de cartofi dulci si castane

Supa aromata, cu o textura matasoasa.

Preincalzim cuptorul la 200°C. Combinam cartofii dulci, curatati si taiati cuburi, cu 30 ml de ulei de masline, 2 lingurite de seminte de chimen, 2 lingurite de seminte de fenicul, 0.75 lingurita de sare si le asezam in tava de copt. Coacem timp de 30 de minute sau pana cartofii sunt moi si usor caramelizati.. Incingem intr-o tigaie 30 ml de ulei de masline. Adaugam ceapa tocata fin, usturoiul to

Supa crema de cartofi dulci si castane


Portii

4

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 550 gr cartof dulce

  • 60 ml ulei de masline

  • 2 buc ceapa alba

  • 4 lingurite seminte de chimen

  • 4 lingurite seminte de fenicul

  • 900 ml supa de legume

  • 3 catei usturoi

  • 1.5 lingurite sare

  • 400 gr castane

  • 230 ml ulei de samburi struguri

Mod de preparare

  • Preincalzim cuptorul la 200°C. Combinam cartofii dulci, curatati si taiati cuburi, cu 30 ml de ulei de masline, 2 lingurite de seminte de chimen, 2 lingurite de seminte de fenicul, 0.75 lingurita de sare si le asezam in tava de copt. Coacem timp de 30 de minute sau pana cartofii sunt moi si usor caramelizati.
  • Incingem intr-o tigaie 30 ml de ulei de masline. Adaugam ceapa tocata fin, usturoiul tocat si 0.75 lingurita de sare. Calim 8 minute, amestecand ocazional, pana ceapa devine moale si aurie. Adaugam 300 gr de castane, coapte si decojite in prealabil, si continuam sa gatim inca 5 minute. Turnam supa de legume, aducem la fierbere, reducem focul si continuam sa gatim inca 6-7 minute. Luam de pe foc.
  • Punem in blender cartofii dulci, impreuna cu semintele si uleiul din tava, amestecul de supa de legume si castane si restul de seminte de fenicul si chimen. Pasam, pana obtinem o textura fina si omogena.
  • Incingem uleiul de samburi de struguri intr-un vas, adaugam restul de castane, coapte si decojite in prealabil, si restul de seminte de fenicul si chimen. Prajim, pana cand castanele se ridica la suprafata. Cu o spumiera, transferam castanele pe o farfurie cu prosop absorbant. Pastram uleiul in care am prajit castanele.
  • Impartim supa in boluri. Presaram castanele prajite si stropim cu uleiul in care am prajit castanele.

Share