Ciorbe/supe

Supa crema de cartofi

Am curatat si tocat ceapa, am taiat ardeiul in fasii subtiri, am curatat, spalat si taiat in cubulete cartofii. Am pus ceapa si ardeii la calit intr-un pic de unt, cans s-au inmuiat nitel am adaugat cartofii taiati cuculete, crema de gulas si boiaua( tot de sorginte ungureasca :-)), am amestecat de vreo doua trei ori pe foc si am adaugat apa cat sa acopere mine. Am lasat sa fiarba pana s-au inmuia

Supa crema de cartofi

Ingrediente

  • 500 g de cartofi o ceapa un ardei capia 50 g de unt o lingura de crema gulas o lingurita de boia 100 g de bacon 100 ml de smantana sare, piper o lingurita de tarhon uscat 1,5 l de apa sau zeama de zarzavat

Mod de preparare

  • Am curatat si tocat ceapa, am taiat ardeiul in fasii subtiri, am curatat, spalat si taiat in cubulete cartofii. Am pus ceapa si ardeii la calit intr-un pic de unt, cans s-au inmuiat nitel am adaugat cartofii taiati cuculete, crema de gulas si boiaua( tot de sorginte ungureasca :-)), am amestecat de vreo doua trei ori pe foc si am adaugat apa cat sa acopere mine. Am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat toate zarzavaturile. Daca aveti o zeama de legume e si mai bine!Cand s-au fiert toate am maruntit cu blenderul pana am obtinut o crema, am sarat, piperat cu piper proaspat macinat, am adaugat niste tarhon uscat, si 100 ml de smantana dulce.Separat am prajit intr-o tigaie niste bacon, sau costita, si am presarat feliile crocante peste supa pe care am servit-o fierbinte.

Share