Supa crema de cartofi
Ingrediente
-
500 g de cartofi o ceapa un ardei capia 50 g de unt o lingura de crema gulas o lingurita de boia 100 g de bacon 100 ml de smantana sare, piper o lingurita de tarhon uscat 1,5 l de apa sau zeama de zarzavat
Mod de preparare
- Am curatat si tocat ceapa, am taiat ardeiul in fasii subtiri, am curatat, spalat si taiat in cubulete cartofii. Am pus ceapa si ardeii la calit intr-un pic de unt, cans s-au inmuiat nitel am adaugat cartofii taiati cuculete, crema de gulas si boiaua( tot de sorginte ungureasca :-)), am amestecat de vreo doua trei ori pe foc si am adaugat apa cat sa acopere mine. Am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat toate zarzavaturile. Daca aveti o zeama de legume e si mai bine!Cand s-au fiert toate am maruntit cu blenderul pana am obtinut o crema, am sarat, piperat cu piper proaspat macinat, am adaugat niste tarhon uscat, si 100 ml de smantana dulce.Separat am prajit intr-o tigaie niste bacon, sau costita, si am presarat feliile crocante peste supa pe care am servit-o fierbinte.