Bors, ciorbe si supe

Supa crema de broccoli si dovlecei

Un pranz rapid, hranitor si tare gustos! O reteta light, cu 136 de calorii pe portie 🙂

Se curata ceapa si pastarnacul, se taie cuburi si se pun la fiert in 2 litri de apa cu putina sare. 

Intre timp, se desfac cubuletele de broccoli si se spala, se lasa la scurs, iar cotorul se curata de partea lemnoasa si se taie rondele.

Dovleceii se spala, se taie cotoarele, nu este nevoie sa ii curatati, si se taie cuburi.

Cand pastarnacul este fiert, se adauga in

Supa crema de broccoli si dovlecei


Portii

4

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • un buchetel de 500 gr broccoli

  • 2 dovlecei – 500 gr

  • 1 ceapa

  • 1 pastarnac

  • 20 gr unt

  • 50 ml iaurt de baut

  • sare

  • piper

  • nucsoara rasa

  • oregano uscat

  • seminte de susan

  • fulgi de chilli

Mod de preparare

  • Se curata ceapa si pastarnacul, se taie cuburi si se pun la fiert in 2 litri de apa cu putina sare. 

    Intre timp, se desfac cubuletele de broccoli si se spala, se lasa la scurs, iar cotorul se curata de partea lemnoasa si se taie rondele.

    Dovleceii se spala, se taie cotoarele, nu este nevoie sa ii curatati, si se taie cuburi.

    Cand pastarnacul este fiert, se adauga in oala dovleceii si broccoli si se lasa sa mai fiarba 10 minute.

    Se opreste focul, se mai scurge putin din zeama, dar nu se arunca! si se mixeaza cu un blender vertical. Se adauga untul si iaurtul de baut. Daca mai este nevoie, se mai adauga din zeama de supa pana se ajunge la consistenta dorita. Se mixeaza supa bine.

    La final, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si cu putina nucsoara rasa.

    Se pune supa in boluri se decoreaza cu seminte de susan, oregano uscat si fulgi de chilli.

    Pofta buna!

     

Share