Diverse

Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

Delicioasa!

Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert, acoperit de apa, cu un praf de sare, piper, o lingurita de amestec de legume si un strop de ulei de masline. Cand zarzavatul se fierbe bine, se presara cateva seminte de chimen si oprim focul. Strecuram zarzavatul de supa, alegem tot morcovul si il dam deoparte. Restul zarzavatului se da la blender si se dilueaza cu supa oprita, pana obtine

Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov


Portii

2

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 5 buc cartofi

  • 2 buc ceapa rosie

  • 6 buc morcov

  • 2 buc pastarnac

  • 1 buc telina

  • 1 buc radacina de patrunjel

  • 2 buc ou

  • 6 linguri iaurt

  • 1 lingurita chimen

  • 3 gr sare

  • 2 gr piper

  • 50 ml ulei de masline

  • 300 gr spanac

  • 3 linguri faina

  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat

  • 3 l apa

  • 1 lingurita amestec de legume uscate

Mod de preparare

  • Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert, acoperit de apa, cu un praf de sare, piper, o lingurita de amestec de legume si un strop de ulei de masline. Cand zarzavatul se fierbe bine, se presara cateva seminte de chimen si oprim focul. Strecuram zarzavatul de supa, alegem tot morcovul si il dam deoparte. Restul zarzavatului se da la blender si se dilueaza cu supa oprita, pana obtinem consistenta dorita.
  • Preparam galustile de spanac astfel: mixam bine un albus cu un praf de sare, pana se obtine o spuma tare. Spanacul se fierbe, se stoarce bine de zeama si se presara in albus. Adaugam si o lingura de faina si dam deoparte.
  • Preparam galustile din morcov astfel: mixam un albus cu un praf de sare, pana se intareste, apoi adaugam morcovul blenduit si amestecam usor. Se adauga si 2 linguri de faina in ploaie.
  • Se pune apa cu sare si cateva seminte de chimen sa fiarba, si cu ajutorul unei lingurite, punem galustile, adaugate in momentul cand clocoteste apa. Le lasam 5 minute sa fiarba, apoi le intoarcem si mai lasam iarasi 5 minute si pe partea nefiarta. Le scoatem cu o spumiera pe un platou. Supa data la blender si lasata sa se racoreasca se drege cu cele 2 galbenusuri batute cu iaurtul.

Share