Ciorbe/supe

Supa chinezeasca cu ciuperci

Preparare: se pune uleiul la incins si se adauga apoi morcovul taiat bastonase si ciupercile taiate feliute. Dupa 2-3 minute adaugam condimentele si apa si lasam sa fiarba pret de 15 minute. Dupa 15 minute adaugam taieteii si ceapa verde taiata rondele si lasam inca 3 minute la fiert.Adaugam apoi lingura de sos de soia si amidonul amestecat cu putina apa rece. Dregem cu condimente daca mai trebuie si adaugam lingurita de otet si inchidem focul. Mai lasam vasul acoperit cu capac cateva minute inainte de servire sa se patrunda aromele. A fost o supa excelenta, eu am o pasiune aparte pentru bucataria asiatica si gasesc ca supele lor sunt printre cele mai bune pentru ca sunt mereu foarte aromate si lejere.

Am facut aceasta supa lejera pentru ca aveam pofta de ceva aromat si usor de facut pentru mine a fost o cina dar merge foarte bine si la pranz.

Supa chinezeasca cu ciuperci

Ingrediente

  • 50 grame de taietei chinezesti ( eu am folosit un pachetel din acela de supa ), 3 ciuperci champinion, 2 champinioare negre chinezesti si 2 ciuperci aromate chinezesti ( ciupercile chinezesti le-am avut uscate si le-am rehidratat), un fir de ceapa verde, un morcov, o lingura de ulei de masline, o lingura de sos de soia, o lingurita de condimente chinezesti ( ale mele au boia, piper sichuan, coriandru,ceapa, ghimbir, cuisoare), o lingurita de amidon, o lingurita de otet de orez ( se poate inlocui si cu alt otet)

Mod de preparare

  • Am facut aceasta supa lejera pentru ca aveam pofta de ceva aromat si usor de facut pentru mine a fost o cina dar merge foarte bine si la pranz.

Share