Diverse

Supa Alsaciana

O supa gustoasa, care se poate servi si in zilele de post.

Legumele se spala si se curata de coaja, daca trebuie. Cartofii se taie in cubulete, ceapa se taie julienne, ciupercile se taie in felii subtiri, rosia si ardeiul gras se taie cubulete, iar morcovul se da prin razatoarea mica.. Se pune ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa, pana devine translucida, apoi se rumenesc putin cartofii, morcovul si ciupercile, doar cat sa capete putina culoare.. Dupa a

Supa Alsaciana


Portii

4

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 1 buc ceapa alba

  • 2 buc cartof alb

  • 100 gr ciuperci Champignon

  • 1 buc rosii

  • 1 buc ardei gras

  • 20 ml ulei de floarea soarelui

  • 1 buc morcov

  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat

  • 1 lingurita sare grunjoasa

  • 1 lingurita piper macinat

  • 2 l apa

Mod de preparare

  • Legumele se spala si se curata de coaja, daca trebuie. Cartofii se taie in cubulete, ceapa se taie julienne, ciupercile se taie in felii subtiri, rosia si ardeiul gras se taie cubulete, iar morcovul se da prin razatoarea mica.
  • Se pune ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa, pana devine translucida, apoi se rumenesc putin cartofii, morcovul si ciupercile, doar cat sa capete putina culoare.
  • Dupa aceea, se pun intr-o oala cu 1.5-2 litri de apa sa fiarba circa 30 de minute. Dupa un sfert de ora, se adauga ardeiul si rosia cubulete, se potriveste de sare si de piper dupa gust. La sfarsit, se adauga patrunjelul verde tocat.

Share